Cum te ajuta masajul palmelor

Medicina orientala ne invata ca pe extremitatile corpului, palme si talpile picioarelor, sunt reprezentate toate organele corpului omenesc si ca masajul acesor zone echilibreaza energiile si creste puterea de vindecare, fara a fi necesar sa se apeleze la serviciile unui masor calificat.

Unul dintre mijloacele de vindecare pe care le avem la indemana este masajul palmelor. Palmele sunt strabatute de retele de energie care duc spre toate organele interne si glande. In caz de stres sau de durere, curentul de energie este blocat. Masajul regulat al palmelor deblocheaza energia care, nestingherita, poate patrunde in tot organismul.

Pentru masaj, folositi creme grase sau ulei de masline. Faceti masajul palmelor stand pe scaun sau intins pe pat, niciodata in picioare. Un masaj complet al ambelor palme ar trebui sa dureze 20 de minute.

Daca, masand palmele, simtiti durere in vreun punct, insistati pe punctul dureros. E semn ca undeva exista un blocaj. Trebuie masate ambele palme chiar daca punctele de pe palma stanga sunt aceleasi cu punctele de pe palma dreapta cu o singura exceptie: acolo unde pe palma stanga se afla punctul inimii, pe palma dreapta se afla punctul ficatului, adica pe palma, sub degetul mic si inelar.

E posibil ca in timpul masajului ori imediat dupa masaj sa elimini o cantitate mare de urina, desi nu prea bei lichide multe, sau o accelerare a tranzitului intestinal. S-ar putea sa-ti lacrimeze ochii, sa inceapa sa-ti curga nasul, sa stranuti, sa casti fara sa te poti controla. Toate acestea si inca multe alte efecte ce pot aparea sunt o dovada ca masajul isi face bine treaba si de aceea trebuie facut zilnic.

Ca regula generala de retinut: ca sa poti face masaj, palmele trebuie sa fie pefect sanatoase. In caz de accident sau alte neplaceri, masajul se intrerupe si se reia numai dupa vindecarea completa a palmelor.

La sfarsitul fiecarei proceduri, frecati palmele dupa care scuturati-le.

Beneficiile masajului palmelor

Masajul regulat al palmelor te poate scuti de o multime de neplaceri, dureri ori disconfort. In plus, ofera si o detoxifiere a organismului, mai ales daca nu-ti plac ceaiurile ori nu vrei sa iei medicamente de sinteza.

In cazul unor probleme acute, balonare, constipatie, indigestie, criza de nervi, nas infundat, raceala cu respiratie dificila, masajul palmelor este deosebit de util si, in mai putin de o jumatate de ora puteti scapa de problema care va nelinisteste.

1. Digestie
Pentru o digestie buna, fara balonari, constipatie si alte neplaceri, e bine de masat insistent degetul mijlociu, din varf pana la pliuri si portiunea de palma de sub degetul mijlociu si aratator.

2. Dureri de cap
Daca te doare capul, maseaza varful degetelor, folosindu-te de degetul mare. Acelasi efect il are si ciupitul, daca ti se pare mai comod.

3. Atac de panica, criza de nervi
Daca esti in pragul unui atac de panica ori a unei crize de nervi, maseaza energic zona de sub degetul mic si inelar si ai grija ca masajul sa-l faci, intotdeauna, stand pe scaun sau intins pe pat.

 

sanatate.bzi.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au apărut primele rezultate în urma protestelor polițiștilor împotriva Ordonanței „trenuleț”!

astăzi, 13:49

Aceștia au protestat împotriva prevederilor controversate ale Ordonanței „trenuleț” în mai multe orașe din țară, protestele fiind marcate de cereri pentru recunoașterea ...

Vești proaste pentru fermieri: Dezechilibru total pe piața îngrășămintelor!

astăzi, 11:42

Piața îngrășămintelor agricole se confruntă cu un dezechilibru profund, caracterizat de creșteri alarmante ale prețurilor, alimentate de factori economici globali și regionali. În ...

Schimbări în documentele de identitate ale românilor, începând din acest an!

astăzi, 10:15

Viza de flotant este un document important pentru persoanele care locuiesc temporar într-o altă locație decât cea de domiciliu. În 2025, procesul de obținere a vizei rămâne...