Cum se prepara berea de casa
Stiri Botosani Friday, 14 August 2015 Actualitate• Se tin la frigider boabele de orz cel putin trei saptamani, apoi se aleg cele sanatoase de cele stricate (putrede).
• Se pun boabele intr-un borcan (sa nu ocupe mai mult de o treime) si se acopera cu apa (pana la jumatatea borcanului). Nu folositi apa cu concentratie prea mare de clor. Se acopera apoi gura borcanului cu un celofan umezit, ca sa se lipeasca etans. Se leaga cu o sfoara. Se pune vasul in loc intunecat si uscat (intre 15 si 20 de grade).
• A doua zi, se goleste apa din borcan si se inlocuieste cu alta proaspata, dar numai cat sa acopere grauntele, astfel ca sa ramana umede. Se leaga borcanul la gura. Apa se schimba din 4 in 4 ore.
• Cand grauntele incep sa dea colt, se muta borcanul la lumina. Grauntele care n-au incoltit se scot din borcan.
• Se scot grauntele din borcan si se zdrobesc intr-o piulita.
• Se prepara un decoct din hamei, lasand sa fiarba vreme de 5 minute, un pumn de conuri, intr-un litru de apa. Se stinge focul si se lasa lichidul sa se raceasca pana ajunge la circa 40 de grade Celsius.
• Se toarna lichidul peste grauntele pisate amestecand mereu. Se lasa sa mai coboare pana la o temperatura de 30 de grade, apoi se adauga in el o lingurita de drojdie de bere. Se lasa totul la fermentat vreme de o saptamana, intr-un loc cald (20-25 de grade).
• Se strecoara lichidul, se trage la sticle si se infunda cu dop. Lasati-le sa se odihneasca cel putin o luna, inainte de a le consuma. Berea de casa e mult mai gustoasa si sanatoasa decat cea din comert. Formula AS
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Doi răniți după ce mașina unui botoșănean s-a izbit într-o ambulanță!
O ambulanţă a fost implicată noaptea trecută într-un accident, pe DN 17, în localitatea Viile Cristurului din județul Bistrița-Năsăud, după ce s-a ciocnit cu un autoturism care se...
Mașină parcată în curte, distrusă din cauza unui scurtcircuit!
Un autoturism, parcat într-o gospodărie de pe strada Cernavodă, din municipiul Botoșani, a luat foc, în această dimineață. La fața locului s-au deplasat pompierii militari din ca...
Calendar ortodox, 31 mai: Sfinţii Mucenici Ermie, Eusebiu şi Haralambie
Sfântul Mucenic Ermie era un ostaş creştin, mare la stat şi cărunt de bătrâneţe, care a trăit în Comane în zilele împăratului Antonin Piul (138-161). Pentru că e...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 0.82 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici