Cum se fac programarile la examenul de conducere?

Cum se fac programarile la examenul de conducere?
Conform reglementarilor legale in vigoare, programarea candidatilor la examenul pentru obtinerea permisului de conducere se face de catre scolile de soferi, in baza unui protocol, care a fost publicat recent de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

Potrivit prevederilor cuprinse in Ordinul Ministerului Administratiei si Internelor nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere, programarea candidatilor la primul examen se efectueaza de catre unitatile autorizate in care acestia au urmat cursurile de pregatire teoretica si practica, prin utilizarea unei aplicatii informatice puse la dispozitie gratuit de catre Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (D.R.P.C.I.V.) in baza unui protocol.

Astfel, DRPCIV a publicat, pe site-ul propriu, "Protocolul privind eficientizarea activitatii de programare a candidatilor la primul examen in vederea obtinerii permisului de conducere", ce poate fi consultat AICI.

Conform sursei citate, scolile de soferi vor descarca protocolul mentionat in 2 exemplare pe care le vor completa cu datele cerute de formular, le vor inregistra, semna si stampila, dupa care le vor trimite prin posta catre D.R.P.C.I.V. pe adresa: soseaua Pipera nr.49, sector 2, Bucuresti, cod postal 014254.

"D.R.P.C.I.V. va verifica continutul protocolului si in cazul in care corespunde cerintelor, il va inregistra si semna, restituind unul din exemplare unitatii autorizate (scolii de soferi, n.r.)", precizeaza DRPCIV.

Protocolul are o valabilitate de 1 an de la semnarea acestuia, care se prelungeste pe perioade succesive de cate un an la cererea scrisa a solicitantului, transmisa cu cel putin 15 zile inainte de data incetarii valabilitatii protocolului.

Potrivit Ordinului MAI nr. 268/2010, programarea la primul examen trebuie efectuata cu cel putin 7 zile calendaristice inainte de data sustinerii probei practice. Acelasi act normativ stabileste ca, pentru finalizarea programarii, candidatii trebuie sa prezinte personal dosarul de examinare , precum si actul de identitate valabil in original si sa parcurga procedurile de preluare a semnaturii si a imaginii faciale. Dupa verificare, dosarul se restituie candidatului.


avocatnet.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
36

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
214

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
88

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...