Cum se cultivă ceapa în sticle de plastic… pe pervaz! FOTO

Cum se cultivă ceapa în sticle de plastic… pe pervaz! FOTO
Fie că stai la bloc sau ai foarte puțin spațiu pentru a cultiva legumele preferate, o metodă nouă de a cultiva ceapa te va ajuta să obții o recoltă mereu proaspătă pentru rețetele familiei tale. Este vorba despre cultivarea cepei pe verticală folosind sticle sau bidoane de plastic.

Ceapa cultivată în sticle de plastic poate fi È›inută atât pe balcon, cât È™i pe pervaz sau în orice spaÈ›iu mic, dar cu acces la o sursă se lumină naturală. 

Pentru a porni la drum, ai nevoie de o sticlă de plastic de 2 litri sau chiar mai mare – se preferă bidoanele de 5 litri pentru o recoltă mai bună, de pământ fertil de grădină, o foarfecă È™i arpagic, ne învaţă agrointel.ro.

Se se fac găuri suficient de mari pe suprafaÈ›a bidonului pentru a permite creÈ™terea cepei, dar având grijă ca ele să nu lase pământul să curgă afară. În orice caz, aceste găuri pot fi mărite pe măsură ce creÈ™te ceapa. Ele pot fi realizate È™i cu un fier încins – sau un cerc de sârmă încinsă.

Se umple apoi bidonul cu straturi de pământ È™i de arpagic poziÈ›ionat către exterior, în dreptul găurilor.

La final se udă ceapa – proces se ce repetă o dată la două zile sau de cât ori vezi că este nevoie, È™i poziÈ›ionează "ghiveciul" cu ceapă pe pervaz, la lumină.

Vei vedea că în curând vei avea ceapă proaspătă, crescută în cel mai mic spaÈ›iu posibil!






 
Foto: auntiedogmasgardenspot.wordpress.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
45

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
45

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
300

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...