Ceapa cultivată în sticle de plastic poate fi È›inută atât pe balcon, cât È™i pe pervaz sau în orice spaÈ›iu mic, dar cu acces la o sursă se lumină naturală.
Pentru a porni la drum, ai nevoie de o sticlă de plastic de 2 litri sau chiar mai mare – se preferă bidoanele de 5 litri pentru o recoltă mai bună, de pământ fertil de grădină, o foarfecă È™i arpagic, ne învaţă agrointel.ro.
Se se fac găuri suficient de mari pe suprafaÈ›a bidonului pentru a permite creÈ™terea cepei, dar având grijă ca ele să nu lase pământul să curgă afară. În orice caz, aceste găuri pot fi mărite pe măsură ce creÈ™te ceapa. Ele pot fi realizate È™i cu un fier încins – sau un cerc de sârmă încinsă.
Se umple apoi bidonul cu straturi de pământ È™i de arpagic poziÈ›ionat către exterior, în dreptul găurilor.
La final se udă ceapa – proces se ce repetă o dată la două zile sau de cât ori vezi că este nevoie, È™i poziÈ›ionează "ghiveciul" cu ceapă pe pervaz, la lumină.
Vei vedea că în curând vei avea ceapă proaspătă, crescută în cel mai mic spaÈ›iu posibil!
.jpg)
.jpg)
.jpg)


Foto: auntiedogmasgardenspot.wordpress.com