Cum sa aranjezi masa de Craciun in mod spectaculos

Cum sa aranjezi masa de Craciun in mod spectaculos

   garbo.ro

Chiar daca vesela de care dispui nu are motive de Craciun, poti surprinde atmosfera specifica prin intermediul unor accesorii.

Craciunul reprezinta ocazia pefecta de a lua masa cu cei dragi si de a te bucura de magia acestei sarbatori. Masa de Craciun constituie, pentru multi dintre noi, un adevarat festin, drept urmare, modul in care aceasta arata joaca un rol important. Ea trebuie nu numai sa fie impunatoare, ci si sa faca trimitere la aceasta zi sfanta. Dupa ce ai stabilit meniul, este necesar sa te gandesti la cum o vei decora, pentru a arata cat mai bine, ca sa iti impresionezi invitatii. Chiar daca vesela de care dispui nu are motive de Craciun, poti surprinde atmosfera specifica prin intermediul unor accesorii. 
 
Ghirlanda este, fara urma de indoiala, accesoriul cel mai utilizat in aceasta perioada. O poti folosi nu numai la decorarea usilor, ci si a mesei. O poti realiza singura, folosind niste crengute de brad sau chiar ramurele de copac, pe care le poti decora cu obiecte pe care le ai la dispozitie: globulete, lumanari, conuri de brad, fundite, clopotei etc. O metoda simpla si ieftina de a accesoriza masa consta in folosirea lumanarilor si a unor servetele cu tematica de Craciun. Acestea din urma le poti aseza in pahare sau pe farfurii, legandu-le cu fundite, in aceeasi culoare cu cea pe care ai folosit-o la decorarea locuintei, in vreme ce lumanarile vor da un aer festiv. Aseaza lumanarile in sfesnice, in pahare inalte de vin sau pe un platou, putandu-le folosi intr-un aranjament cu crengute de brad sau alaturand mai multe lumanari de dimensiuni diferite. 


 
Umple un bol transparent cu globuri de aceeasi culoare. Totodata, poti umple bolul cu conuri de brad si cateva crengute, iar rezultatul va fi deosebit. Conurile le poti vopsi cu ajutorul unui spray si le poti folosi atat la decorarea bradului, cat si a veselei, amplasand pe fiecare farfurie un con de brad, un glob si cateva bete de scortisoara.

Foloseste crengute de maces sau de arbust cu fructe de padure si alatura-le cateva margele sau decoratiuni aurii ori argintii, pentru a scoate in evidenta aranjamentul. Un alt aranjament il poti obtine legand cateva bete de scortisoara si crengute de brad cu o panglica rosie. Pe un platou, asaza cateva lumanari albe sau crem si pune-le in valoare, alaturandu-le conuri de brad, anason, scortisoara, cuisoare, nuci. Chiar daca este Craciunul, poti decora masa cu ajutorul florilor naturale. Pe fundul unui bol din sticla amplaseaza cateva lamai, dupa care umple-l cu flori naturale, intr-o culoare contrastanta cu cea a lamailor. Daca doresti sa aiba un aspect si mai festiv, leaga vasul cu o funda rosie sau aurie. Pentru ultima sugestie pe care ti-o propunem, ai nevoie de un cosulet din nuiele, pe care sa il umpli cu castane, conuri de brad, felii uscate de citrice, fructe de physalis, panglici colorate, stelute aurii sau argintii si cateva ramurele. Pune-ti imaginatia la incercare si creeaza un aranjament deosebit.

Cu doar putina imaginatie, masa de Craciun poate arata spectaculos, folosindu-te de obiectele din jurul tau.


SURSA: garbo.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
1

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...

Astăzi este (și) ziua salvatorilor din întreaga lume: La mulți ani, bravi pompieri!

astăzi, 08:54
43

Pe 4 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Pompierilor. Ei sunt cei care aduc speranță atunci când totul pare pierdut Indiferent de limba pe care o vorbesc, de naționalitate sau de c...

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
26

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...