Cum răspunde directorul Eltrans criticilor aduse de primar!

După ce primarul Cătălin Flutur s-a arătat nemulțumit de modul în care este gestionată activitatea societății Eltrans și a adus o serie de reproșuri conducerii, directorul Eltrans, Paul Șmit, a încercat să ofere explicații pentru acuzele lansate.

Una dintre nemulțumirile primarului este legată de programul de circulație a tramvaielor. Flutur spune că, din moment ce în Zona Industrială nu mai sunt atât de mulți municitori care să meargă la ora 5.00 dimineața la muncă, se fac unele cheltuieli în plus. Directorul Eltran îl contrazice însă.

"În Zona Industrială sunt agenți economici care încep activitatea la ora 06.00. Cetățenii trebuie ca la 05.30, cel târziu 05.45, să fie prezenți la locul de muncă. Într-adevăr tramvaiul coboară gol dar face bucla după care urcă plin Zona Industrială. Asta nu se vede", a spus Paul Șmit.

Cât privește eficientizarea activității, Șmit a precizat că acest lucru nu se poate întâmpla până ce nu se fac lucrări de modernizare, în special a căii de rulare. Cât despre subvenția care a tot crescut în ultimii ani, directorul Eltrans spune că este o consecință a creșterii cheltuielilor. 

"A crescut prețul la energia electrică, la piese de schimb care sunt din import, plus că știm cu toții cum arată calea de rulare, infrastructura, unde intră mulți bani. Numai un rulment costă 800 de lei. Ca să vorbim despre o eficientizare în primul rând trebuie să vorbim despre o modernizare. După aceea putem vorbi de eficientizare. Fiecare cu adevărul lui este acum. Eu mă jusitific, dumnealui...Sperăm ca pe viitor să fie mai bine", a conchis directorul Eltrans.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministrul Sănătății, mesaj tăios pentru șefimea din spitale: „Cine nu înțelege, să lase locul celor care pot construi”

astăzi, 18:53

Ministrul Sănătății, Alexandru Rogobete, a făcut un tur de forță în spitalele din România. El a dat ca exemplu spitalul de la Baia Mare, care se construiește cu bani din PNRR și l...

Recensământul animalelor, nouă găselniță care ar putea opri un fenomen grav, trecut sub tăcere!

astăzi, 17:58

Ultimul recensământ din Români a avut loc în anul 2022, al patrulea după căderea comunismului, primele fiind în anii 1992, 2002 și 2011. La vremea respectivă, s-a notat c&...

Premierul Ilie Bolojan: „Un bibliotecar la o comună mică nu se justifică cu normă întreagă”

astăzi, 17:30

Premierul Ilie Bolojan și-a anunțat intenția de a tăia posturile de bibliotecari, în mediul rural. „Un bibliotecar la o comună mică nu se justifică cu normă întreagă&rdqu...