CSAT: Romania isi retrage trupele din Kosovo

CSAT: Romania isi retrage trupele din Kosovo
Trupele romanesti vor fi retrase din Kosovo. Decizia a fost luata luni dupa amiaza, in sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii intrunit la Palatul Cotroceni sub conducerea presedintelui Traian Basescu.

"CSAT a analizat Raportul privind prezenta Romaniei cu jandarmi si politisti in Kosovo si a hotarat retragerea celor 178 de jandarmi si politisti romani, odata cu terminarea turului de serviciu, programata pentru luna decembrie", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Detaliile actiunii de retragere vor fi stabilite in coordonare cu partenerii europeni.

CSAT a aprobat si conceptia de reconfigurare a sistemului de ordine publica prin transferul de personal si responsabilitati in coordonarea administratiei locale. In acest context, Guvernul Romaniei va adopta legislatia necesara pentru transferul de responsabilitati in domeniile ordinii publice si circulatiei rutiere de la Politia Nationala catre Politia Locala pentru a creste astfel eficienta actiunilor de pe teren.

De asemenea, CSAT a aprobat semnarea acordului intre Guvernul Romaniei si Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru amendarea acordului intre Guvernul Romaniei si Guvernul SUA, referitor la masurile de protectie a informatiilor militare secrete de stat.

In cadrul aceleiasi sedinte, membrii Consiliului au luat in dezbatere si au avizat proiectul de ordonanta de urgenta prin care se reglementeaza trecerea Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara din subordinea Ministerului Administratiei si Internelor in subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Totodata, CSAT a avut pe ordinea de zi raportul privind activitatile desfasurate si rezultatele obtinute in procesul de prevenire si combatere a evaziunii fiscale in perioada iunie - august 2011.

"Membrii Consiliului au fost informati cu privire la activitatile desfasurate si rezultatele obtinute in procesul de prevenire si combatere a fenomenului infractional la nivelul porturilor maritime, in perioada martie - august 2011.

Activitatile desfasurate si rezultatele obtinute de catre structurile de aplicare a legii cu atributii in domeniul prevenirii si combaterii fenomenului infractional la nivelul porturilor maritime au vizat activitati de cercetare si urmarire penala desfasurate in 2 dosare penale, prinderea in flagrant a unui grup infractional organizat, specializat in savarsirea infractiunilor de contrabanda cu produse accizabile, precum si realizarea analizelor de risc asupra containerelor ce intra in tara prin porturile Constanta si Constanta - Sud", se mai arata in comunicat.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
30

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
36

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
293

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...