Coronavirus: Prefectul județului NU mai are voie să transmită informații despre numărul de teste și rezultatele acestora (DOCUMENT)

Coronavirus: Prefectul județului NU mai are voie să transmită informații despre numărul de teste și rezultatele acestora (DOCUMENT)

Grupul de Comunicare Strategică va rămâne, începând de sâmbătă, 21 martie a.c., unicul organ guvernamental abilitat să transmită informații despre evoluția numărului de cazuri confirmate de infectare cu Covid-19.

Prefecții județelor au fost înștiințați că nu le mai este permis, de la această dată, să ofere publicității date despre numărul testelor efectuate, despre numărul de persoane depistate pozitiv în urma testării, respectiv despre starea de sănătate a celor din urmă.

Comunicarea pe aceste spețe va fi centralizată, astfel că solicitările de informații adresate Instituției Prefectului vor fi redirecționate Grupului Strategic.

Practic, prin ordinul semnat de secretarul de stat Gheorghe Sorescu și transmis tuturor prefecturilor din țară, începând din acest moment, presa și implicit opinia publică nu va mai obține explicații și detalii cu privire la numărul de teste COVID-19 efectuate, la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor efectuate și cu privire la starea de sănătate a pacienților depistați pozitiv, la nivelul fiecărui județ. Măsura este fără precedent în România de după 89.

Documentul:


 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Florin Piersic, dus de urgență cu elicopterul SMURD la București! Care este starea de sănătate a marelui actor

astăzi, 07:34
19

Actorul se afla internat la Institutul Inimii „Dr. Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca.Managerul spitalului din Cluj-Napoca a declarat, pentru Cluj24, că transferul actorului a fost u...

Copii opăriți cu ciorbă în a doua zi de Paști, unul dintre ei transferat la Iași cu arsuri pe corp!

astăzi, 07:15
103

Momente cumplite pentru o familie din Botoşani, în a doua zi de Paşti. Doi fraţi, de 2 şi 3 ani, s-au opărit cu ciorbă clocotită. Unul dintre copii a fost trimis de urgenţă la Iaşi....

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul; Sfântul Cuvios Arsenie cel Mare (Harţi)

astăzi, 07:00
16

Trecerea la Domnul a Sfântului Apostol şi Evanghelist Ioan se prăznuieşte în fiecare an la 26 septembrie, zi în care s-a arătat pe larg şi viaţa sa deosebită. Astăzi, cinstim...