Cormoranii ar fi ajuns și în Botoșani. „Au început să avanseze în interior”

Cormoranii ar fi ajuns și în Botoșani. „Au început să avanseze în interior”

În fața uriașelor pagube pe care cormoranii le provoacă piscicultorilor din România, autoritățile caută soluții pentru limitarea populației acestor păsări care sunt protejate de lege. Nu pot fi nici măcar speriate, iar specimenul s-ar regăsi inclusiv pe teritoriul județului Botoșani.

Singura soluție ar fi diminuarea stocului de cormorani prin împușcare așa cum se întâmplă în mai multe țări din Uniunea Europeană, spun specialiștii, potrivit Evenimentul Zilei.

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Gheorghe Ștefan, admite că pericolul pentru piscicultură al cormoranilor este o problemă majoră.

Eu nu i-am văzut în piscină, cum a spus domnul Daea, dar îi vedem și pe Dunăre și pe tetrapozi și oriunde, chiar și la Botoșani și Iași”, a declarat Gheorghe Ștefan, la Constanța, potrivit evz.ro. 

Specialist în piscicultură, secretarul de stat de la Agricultură a explicat cum, „în urmă cu 70- 80 de ani, până când să se îndiguiască Dunărea,  de la intrarea Dunării în România și până la Insula marea Brăilei, primăvara, la viituri, fluviul avea niște buzunare, niște bălți naturale în care peștele se ducea și se reproducea acolo. Ei, cormoranii aveau coloniile în copacii, care erau de-a lungul Dunării și mâncau exact din aceste buzunare. Odată dispărute astea, s-a indiguit și s-au făcut exploatații agricole, cormoranii au început să avanseze în interior”.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
672

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
147

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
91

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...