Copii despartiti de familia care i-a crescut pe motiv ca... nu dispuneau de "spatii personalizate"!

Primul asistent maternal cu contractul de munca suspendat, acestuia fiindu-i luati si cei doi copii pe care ii avea in plasament!

Situatia se va remedia daca… asistentul maternal isi va cumpara un apartament mai mare.

Decizia luata de comisia pentru Protectia Copilului vine imediat dupa ce liderul sindicatului Impact, Marius Orosanu, a precizat ca se urmareste suspendarea a cat mai multe contracte de munca ale asistentilor maternali, in scopul economisirii unor sume de bani.

Desi directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani nu confirma cele afirmate de liderul Impact, lucrurile vorbesc de la sine, si anume ca deja exista un asistent maternal cu contractul de munca suspendat.

"In urma comisiei pentru Protectia Copilului de saptamana trecuta, intr-un caz punctual s-a constatat ca un asistent maternal profesionist nu indeplinea conditiile de a tine copii in plasament, si s-a dispus retragerea acelor doi copii pe care ii are, cu varste de 5 ani, respectiv 17 ani", a declarat Liviu Radasanu, directorul DGASPC.

Conditiile pe care nu le indeplinea asistentul maternal respectiv sunt legate, se pare, de spatiile personalizate ale copiilor.

Din informatiile furnizate de reprezentantii Directiei, asistentul maternal a primit initial un copil, apoi l-a primit si pe al doilea. Intre timp trebuia sa rezolve problema spatiului.

Copilul de 17 ani era in plasament la acest asistent maternal de 8 ani, iar cel de-al doilea copil de 5 ani, de cand avea doar cateva zile.

"De cand am venit eu s-a facut o verificare mai atenta a asistentilor maternali, daca vor mai fi astfel de cazuri de asistenti maternali, comisia va dispune masurile care se impun. Daca doamna respectiva se va muta intr-un apartament mai mare, va putea primi alti copii. Asistenti maternali profesionisti sunt acei specialisti care asigura o masura tranzitorie copilului. Un asistent maternal are obligatia sa nu minta copilul ca el ar fi parintele lui adevarat", a precizat Liviu Radasanu.

Copilul de 5 ani a fost dat unui alt asistent maternal, iar cel de 17 ani este in complexul de apartamente Ciresari.

"Asistentul maternal nu s-a simtit pregatit in a discuta cu copiii despre mama care a nascut copilul si mama care a crescut copilul, si nici nu a cerut ajutorul specialistilor nostri pentru a fi consiliata in acest fel. Am tinut cont de dorinta baiatului de 17 ani de a ramane in municipiul Botosani pentru a tine legatura cu familia la care a stat 8 ani", a declarat Felicia Mihai, sefa Complexului de Servicii Comunitare destinate Protectiei Copilului Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...