Contrabandişti opriţi cu focuri de armă de politiştii de frontieră botoşăneni!

Contrabandişti opriţi cu focuri de armă de politiştii de frontieră botoşăneni!
Poliţiştii de frontieră botoşăneni au tras şapte focuri de avertisment în plan vertical pentru a reţine un grup de persoane care transporta ţigări de contrabandă din Ucraina. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 33.600 lei, a fost reţinută în vederea confiscării.

Destinaţia celor 8.000 pachete de ţigări marca Jin Ling şi More era piaţa neagră din judeţul Botoşani şi Suceava. În cauză a fost întocmită lucrare penala pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă şi constituirea unui grup organizat.

În seara zilei de 20.05.2010, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi, judeţul Botoşani, au executat în zona de responsabilitate o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, ocazie cu care au observat în apropierea frontierei de stat, patru persoane care se deplasau dinspre Ucraina spre România, transportând mai multe colete voluminoase.



Grupul a fost somat verbal de poliţiştii de frontieră, însă cei în cauză au ignorat somaţiile şi folosindu-se de acoperirile din teren, au încercat să fugă. Lucrătorii noştri au fost nevoiţi să foloseasca armamentul din dotare, fiind trase şapte focuri de armă în plan vertical, cu respectarea procedurilor legale. În momentul în care au fost somaţi cei patru cetăţeni au abandonat bagajele, patru colete mari, ce conţineau 8.000 de pachete de ţigări, 5.000 marca More şi 3.000 marca Jin Ling, ambele de provenienţă ucraineană.

Imediat a inceput urmarirea celor patru, reusindu-se reţinerea cetăţeanului român Laurenţiu U., de 23 ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava, iar ceilalti trei s-au dispersat in zona impadurita.

Ţigările, în valoare de 33.600 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, valoarea prejudiciului produs statului fiind de aproximativ 61.000 lei.



Cetăţeanului român i s-au întocmit acte premergatoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, constituire de grup infracţional organizat şi trecere ilegală a frontierei de stat. In cursul zilei de astazi, instanta a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile a cetateanului roman.

Cercetarile sunt continuate, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. - Serviciul teritorial Botoşani, de către politiştii de frontieră botoşăneni delegaţi de către acesta, care coopereaza în acest caz cu autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi luarea măsurilor legale ce se impun. Pentru documentarea activitatii infractionale au fost angrenati si politisti din cadrul IPJ Botosani.

 

Insp. Elena Minodora Racnea,
IJPF Botosani


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
841

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
389

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...