Contactul dintre şofer şi poliţistul care opreşte în trafic favorizează "înţelegerile", spune şeful IGPR!

Contactul dintre şofer şi poliţistul care opreşte în trafic favorizează "înţelegerile", spune şeful IGPR!
Comisarul şef Lucian Diniţă a mai spus că este "cel puţin învechită ideea că Poliţia Rutieră stă la pândă cu radarele"!Poliţiştii rutieri nu au plan de amenzi, principiul controlului de rutină făcut de agenţii de la rutieră nu mai există de şase ani, iar contactul dintre şofer şi poliţistul care opreşte în trafic favorizează "înţelegerile" între cei doi, spune şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere din IGPR, Lucian Diniţă, citat de Mediafax.

Prezent, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, directorul Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), comisarul şef Lucian Diniţă, a afirmat că este eronată ideea potrivit căreia poliţiştii de la Rutieră ar avea plan de amenzi.

Diniţă a ţinut să precizeze, de asemenea, că agenţii Poliţiei Rutiere nu fac "controale de rutină" întrucât la nivelul Poliţiei Rutiere s-a renunţat în urmă cu şase ani la conceptul controlului de rutină.

"Există acţiuni tematice, există acţiuni organizate în baza unor informaţii, dar nu mai există controale de rutină. De şase ani a fost scos principiul controlului de rutină", a spus directorul Poliţiei Rutiere.

Acesta a ţinut să precizeze că legislaţia rutieră interzice ca un şofer oprit în trafic să coboare din maşină. În acest context, şeful Poliţiei Rutiere a spus că încălcarea acestei reguli şi contactul dintre şoferul contravenient sau infractor şi agentul care l-a oprit în trafic "lasă loc la înţelegeri între cei doi", scrie România Liberă.

Comisarul şef Lucian Diniţă a mai spus că este "cel puţin învechită ideea că Poliţia Rutieră stă la pândă cu radarele".

"Radarele sunt amplasate pe maşini incripţionate. E real însă că, uneori, aceste maşini sunt amplasate în mod defectuos", a spus şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere din IGPR.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
131

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
157

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
240

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...