Consursurile pentru directorii de scoli au ramas in aer

Consursurile pentru directorii de scoli au ramas in aer
Organizarea concursurilor pentru ocuparea functiilor de directori, ceruta de noua lege a Educatiei, s-a amanat pe o perioada nedeterminata din cauza ca nu au fost inca puse la punct metodologiile de organizare si desfasurare a lor.

In plus, inspectorii scolari, numiti politic prin aviz al primarilor locali, nu agreeaza ideea descentralizarii, deoarece pierd autoritatea din campania de numire, de la fiecare inceput de an scolar, si pierd controlul in teritoriu, scrie Gardianul.

In ultimii trei ani nu s-au mai organizat concursuri pentru posturile de director, numirile ajungand sa se faca abuziv, potrivit fostului ministru Ecaterina Andronescu.

In Capitala, peste 90 de directori de scoli au fost schimbati numai la inceputul acestui an scolar. In prezent, peste 6.200 din totalul celor 10.890 de directori si directori adjuncti care conduc scolile romanesti sunt numiti prin delegatie, iar circa 4.500 dintre ei au fost schimbati numai la inceputul acestui an scolar, potrivit datelor furnizate de Ministerul Educatiei.

Fostul ministru Ecaterina Andronescu a emis, la jumatatea lunii septembrie, un ordin prin care responsabilitatea numirii directorilor de scoala si a adjunctilor acestora trecea de la inspectoratele scolare la Ministerul Educatiei.

Ordinul a fost anulat de ministrul in exercitiu, Emil Boc, iar in prezent numirile se fac tot pe baza de delegatie de la inspectoratele scolare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

30 de ani de la moartea actorului din Dorohoi care a făcut istorie în teatru și film!

astăzi, 15:43
19

Ştefan Tapalagă s-a născut pe 4 aprilie 1933, la Dorohoi, oraș unde a urmat școala primară și liceul. În 1961 a absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică &qu...

Muzeograf din Botoșani, la protestul de la București: ”E destul! Totuși, eu când?”

astăzi, 14:57
29

Ce i-a supărat o dată în plus a fost o ordonanță de urgență emisă în ultimele zile ale lui 2023, care mărea salariile din educație, pe fondul inflației sporite și în urma ...

Încep operațiunile de dezinsecții în municipiul Botoșani. Recomandări pentru cetățeni!

astăzi, 14:28
94

În perioada 22 – 23 mai 2024, în intervalul orar 22.00 – 05.00, se va desfășura operațiunea de dezinsecție în vederea combaterii țânțarilor, căpușelor și a...