Conducerea ISJ cere directorului Grupului Scolar Cotusca sa ia masuri dupa ce niciun elev nu a trecut de examenul de bacalaureat!

Situatia iesita din comun inregistrata la Cotusca, unde niciun elev care a sustinut examenul de bacalaureat nu a reusit nota de trecere, a intrat in atentia oficialilor Inspectoratului Scolar Judetean Botosani, Ada Macovei anuntand ca a solicitat unitatii scolare un plan de masuri la nivel local.

"Din discutiile purtate cu directorul Grupului Scolar Cotusca, Felix Arotaritei, a reiesit ca esecul candidatilor care nu au reusit sa treaca examenul de bacalaureat a fost motivat de anumite aspecte privind parcursul elevilor, pe de o parte acestia provenind din scoli generale fara a fi promovat examenul de capacitate, fie sunt absolventi de forme de seral sau rute progresive", a precizat Ada Macovei, inspector general in cadrul ISJ Botosani.

In ce priveste masurile care se impun la nivel Grupului Scolar Cotusca, Ada Macovei spune ca mai importanta decat vinovatia unui director sau a unui profesor este esecul elevilor.
 
"In afara de aceste aspecte, am solicitat documente concrete privind planul de masuri pe care are de gand sa le ia directorul la nivel local. Cu siguranta vom da si noi niste masuri la nivelul ISJ. Cred ca mai important decat penalizarea directorului sau a profesorilor care se fac sau nu vinovati este esecul elevilor de anul acesta. Sper sa nu se mai intample", a conchis Ada Macovei. 

www.Edu.Botosani.Ro

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
111

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

Miercuri, 8 Mai 2024
119

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

Miercuri, 8 Mai 2024
165

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...