Concursul de admitere la seminariile teologice din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei

La seminariile ortodoxe cu profil teologic din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei au loc în această perioadă examene pentru admiterea în ciclul liceal ortodox.

În toate şcolile teologice, clasele vor avea 28 de elevi, iar secţiile pe care le pot alege absolvenţii de clasa a VIII-a sunt Teologie pastorală, Patrimoniu sau Cântăreţi bisericeşti.

Înscrierile la Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sf. Ioan Iacob de la Neamţ" din Dorohoi au început ieri şi se vor încheia luni, 15 iunie, iar începând de marţi, 16 iunie, până joi, 18 iunie, va avea loc susţinerea probelor de aptitudini. La profilul Teologie pastorală se vor putea înscrie 56 de elevi în cele două clase ale acestei secţii.

Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sf. M. Mc. Gheorghe" din Botoşani are, pentru anul şcolar 2009-2010, următoarea ofertă şcolară: 28 de locuri pentru clasa a IX-a, la profilul Teologie pastorală, 28 de locuri pentru clasa mixtă la profilul Teologie Patrimoniu, 28 de locuri pentru profilul Învăţământ vocaţional teologic, nivel de învăţământ Şcoala de Arte şi Meserii.

Începând cu data de 10 iunie 2009 s-au eliberat fişele şi anexele pentru elevii care doresc să participe la probele de aptitudini, iar din 12 iunie până pe 15 iunie va avea loc înscrierea pentru probele de aptitudini, care vor fi susţinute în perioada 16-18 iunie 2009.

Pe 19 iunie vor fi afişate rezultatele la probele de aptitudini.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acuzație de tentativă de omor: Un bărbat violent din Botoșani va da socoteală în fața legii!

astăzi, 19:51

Conform cercetărilor polițiștilor, în ziua anterioară, în timp ce se afla într-un imobil de locuințe din municipiul Botoșani, pe fondul unui conflict, acesta ar fi lovit victim...

Evenimentele culturale și religioase de la Botoșani, desfășurate sub supravegherea jandarmilor!

astăzi, 19:15

Vineri, 19 jandarmi botoșăneni vor acorda sprijin Grupării de Jandarmi Mobile Bacău în cadrul misiunii de asigurare a ordinii și liniștii publice la meciul de fotbal dintre echipele F.C. B...

S-a urcat băut la volan: Polițiștii l-au oprit pe o stradă din Botoșani!

astăzi, 18:34

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a refuzat recolatrea de p...