Acţiunea s-a desfăşurat în luna martie şi a avut ca obiective: dezvoltarea simţului estetic; stimularea activităţii în grup; atragerea efectivă a elevilor în organizarea unor activităţi cu caracter extracurricular, conducând la creşterea numerică şi calitativă a acestor activităţi; identificarea propriilor valori şi a grupului/comunităţii din care fac parte; stimularea şi promovarea capacităţilor creatoare ale elevilor prin organizarea de expoziţii; stimularea activităţii de cercetare privind istoricul, tradiţiile şi legenda mărţişorului; stimularea interesului elevilor pentru înţelegerea şi păstrarea tradiţiilor legate de sosirea primăverii;
Proiectul a inclus secţiunile: mărţişoare, felicitări, pictură, grafică (desen), colaj.
La concurs au fost jurizate 793 lucrări, creaţii ale elevilor din 24 judeţe ale ţării, iar cele mai reuşite sunt expuse la Casa Municipală de Cultură Dorohoi, precizând şi faptul că s-au acordat premii pe fiecare secţiune şi nivel de vârstă.
Activitatea a fost coordonată de prof. Gabriela Apetria, prof. Mariana Diaconu, prof. Laurenţiu Apetria, prof.Liliana Slabu. Referindu-se la această ediţie a concursului, prof. Gabriela Apetria –directorul instituţiei şcolare organizatoare.

"Iniţiativa noastră s-a bucurat de o largă participare, fiind una de anvergură, printre cele similare, din judeţul Botoşani. Rezultatul acestei frumoase activităţi a fost pe măsura aşteptărilor. Copiii au dat dovadă de o adevărată explozie de creativitate şi de bucurie au inteles cât de important este lucrul în echipă, au socializat, şi-au dezvoltat gustul estetic .Prin tehnicile abordate şi calitatea artistică a lucrărilor, prin ineditul lor şi mesajul exprimat de acestea, apreciem că demersul nostru proiectil a însemnat o exprimare a creativităţii concurenţilor", a spus prof. Mariana Diaconu.
.jpg)