Cercul de ProtecÅ£ie a mediului din cadrul Palatului Copiilor este invitat să asiste la prezentarea unor materiale referitoare la traseul pe care îl face apa pentru a ajunge la robinetele tuturor, precum ÅŸi la istoria sistemului de alimentare cu apă din BotoÅŸani. Fotografii ÅŸi alte materiale informative explică punctele de captare, transportul, tratarea, pomparea, canalizarea ÅŸi epurarea apei noastre de fiecare zi.
În acelaÅŸi timp, piese ale Muzeului Apei de la
Gura Leului, Bucecea, precum ÅŸi componente ale primului sistem de alimentare cu apă a Târgului BotoÅŸani arată noilor generaÅ£ii ingeniozitatea botoşănenilor de altă dată dar ÅŸi evoluÅ£ia din domeniu. PuÅ£ini botoşăneni mai ÅŸtiu, spre exemplu, că primul sistem de alimentare cu apă a comunităţii de botoşăneni a fost creat în 1900 ÅŸi folosea pânza freatică de mare adâncime. Canalul principal de dren ÅŸi castelul apei de atunci sunt încă în funcÅ£iune ÅŸi pot fi vizitate.
Prezentări similare vor avea loc şi la o serie de unităţi şcolare ce s-au arătat interesate, printre care Grupul Şcolar Agricol
Petru Rareş, Liceul de Ştiinţe ale Naturii
Grigore Antipa, ÅŸcolile 7 ÅŸi 14.
Pentru că cele mai relevante informaÅ£ii sunt cele culese direct, traseul apei stă la dispoziÅ£ia tuturor vizitatorilor, în preajma Zilei Mondiale a Apei acesta urmând să fie făcut de către un grup desemnat de Cecilia Vicoveanu, profesorul coordonator al Cercului de protecÅ£ia mediului de la Palatul Copiilor.
Hotărârea prin care 22 martie devenea
Ziua Mondială a Apeia fost adoptată în 1992 în cadrul ConferinÅ£ei NaÅ£iunilor Uniteasupra Mediului Înconjurător de la Rio de Janeiro.
S-a dovedit a fi o ocazie bună pentru a reaminti tuturor cât de importante sunt eforturile concrete de a oferi spre consum apă pură, precum ÅŸi identificarea problemelor ÅŸi a soluÅ£iilor acestora.
Director general Dr. ing. Maricel Georgescu