Comisia Europeană ar putea impune măsuri drastice: Limitarea cantităților de apă pentru populație. Europa se confruntă cu secetă!

În acest context, utilizarea apei va trebui regândită fundamental – atât în gospodării, cât și în agricultură și industrie. Dacă seceta devine o constantă, adaptarea rapidă devine o necesitate.

Europa se confruntă cu o secetă extremă, iar Comisia Europeană avertizează că resursele de apă sunt într-un declin accentuat. Pentru a face față acestei crize, autoritățile adoptă măsuri restrictive.

Pentru a face față acestei crize, Comisia Europeană a lansat un avertisment, iar autoritățile din mai multe regiuni europene adoptă măsuri restrictive. În sudul Germaniei, în districtul Bodensee, au fost impuse restricții stricte privind utilizarea apei din surse naturale.

 

Comisia Europeană a lansat un avertisment cu privire la secetă

Extracția apei din râuri și pârâuri fără autorizație este interzisă, iar scopurile cele mai vizate sunt udarea grădinilor și a terenurilor agricole. Încălcarea acestor reguli se pedepsește cu amenzi ce pot ajunge până la 10.000 de euro.

Controalele sunt intensificate, însă există și excepții de la reglementări: adăparea animalelor și colectarea apei cu recipiente manuale, precum gălețile, sunt în continuare permise. Autoritățile susțin că nu urmăresc doar să aplice sancțiuni, ci mai ales să atragă atenția asupra gravității situației actuale, precizează capital.ro.

Scăderea drastică a apelor subterane generează îngrijorări tot mai mari

Potrivit autorităților europene, criza resurselor de apă ar fi legată de efectele schimbărilor climatice, care determină tot mai multe perioade de secetă prelungită în Europa. Această situație afectează nu doar Germania, ci întregul continent.

În Austria, de exemplu, scăderea drastică a apelor subterane generează îngrijorări tot mai mari. Potrivit Greenpeace, nu mai puțin de 471 de localități austriece riscă să rămână fără apă până în anul 2050, dacă nu se adoptă măsuri eficiente. Cea mai vulnerabilă este regiunea Austria Inferioară, unde pericolul este considerat major.

Situația devine din ce în ce mai gravă, iar criza apei nu mai este o proiecție a viitorului, ci o realitate prezentă. În acest context, utilizarea apei va trebui regândită fundamental – atât în gospodării, cât și în agricultură și industrie. Dacă seceta devine o constantă, adaptarea rapidă devine o necesitate.

Situația este observată și în România

Potrivit specialiștilor, o situație similară este observată și în România. Țara se confruntă cu un fenomen îngrijorător: seceta prelungită și procesul de deșertificare amenință serios producțiile agricole, în special în vestul țării.

La acest moment, grâul, care se află într-o perioadă crucială de dezvoltare, riscă să fie compromis din cauza lipsei de apă în sol. În multe regiuni, lacurile de acumulare sunt aproape goale, iar fermierii nu au posibilitatea să irige culturile. Specialiștii susțin că tot mai multe terenuri agricole din vestul României devin aride, fenomen care se extinde și în alte zone ale țării, cum ar fi sudul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șeful ANSVSA, discuții pe linia de graniță despre importul produselor agroalimentare din Ucraina!

astăzi, 08:15

Delegația ucraineană a fost condusă de Volodymyr Kusturov, Inspector Veterinar Șef Adjunct al SSUFSCP, iar din partea ANSVSA au participat directori executivi ai direcțiilor sanitare veterinare ...

CNAS: Pacienții nu mai au nevoie de rețetă tipărită pentru a ridica medicamentele din farmacii!

astăzi, 08:00

"Farmaciştii pot elibera medicamentele prin utilizarea Sistemului Informatic al Prescripţiei Electronice (SIPE), pe baza cardului național de asigurări sociale de sănătate sau a documentulu...

Sebastian Mailat a semnat cu FC Botoșani. “Bine ai revenit acasă!”

astăzi, 07:40

Triplu campion al României cu CFR Cluj, Mailat a mai jucat la FC Botoșani în perioada ianuarie 2022 – iulie 2024. În vara anului trecut, Valeriu Iftime l-a vândut la Suw...