COD GALBEN pe raul Prut!

Potrivit avertizării hidrologice transmisă de Administraţia Naţională "Apele Române", se instituie COD GALBEN de inundaţii pe cursul superior al râului Prut (amonte de acumularea Stânca – Costeşti).

Atenţionarea este valabilă pentru intervalul vineri, 4 iunie, ora 16.00 - sâmbătă, 5 iunie, ora 16.00.

Având în vedere fenomenele prognozate, se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu prevederile "Regulamentului privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice şi poluări accidentale".
 
Secretariatul tehnic permanent al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a transmis atenţionări către Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile situate în amonte de acumularea Stânca – Costeşti pentru monitorizarea situaţiei, iar în eventualitatea producerii unor situaţii de urgenţă generate de fenomenele meteorologice prognozate, să anunţe în cel mai scurt timp Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani.
 
S-a dispus, de asemenea, anunţarea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de exploatare în lunca râului Prut pentru evacuarea persoanelor şi a utilajelor din zona inundabilă.

SGA Botoşani a trecut la efectuarea de măsurători ale cotelor râului Prut din oră în oră.
I.S.U. Botoşani a dispus operaţionalizarea grupei operative şi măsuri de pregătire a forţelor şi mijloacelor specifice pentru intervenţie.

Cotele râului Prut au crescut, în ultimele 3 ore, cu 78 cm, potrivit măsurătorilor efectuate de lucrătorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Botoşani. Astfel că, astăzi, la ora 15.00, în staţia hidrologica Oroftiana, la intrarea Prutului în ţară, cota de atenţie (370 cm) a fost depăşită cu 82 cm.

 

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice
 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
38

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și F.C. Voluntari!

astăzi, 10:24
98

Meciul, contând pentru runda a VIII-a din această ediție a play-out-ului SuperLigii României, se va desfășura pe stadionul "Municipal" din Botoșani și va începe la or...

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
18

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...