Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată în Botoșani, până duminică dimineaţa

Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată în Botoșani, până duminică dimineaţa

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o avertizare de tip cod galben de instabilitate atmosferică accentuată pentru județul Botoșani.

Potrivit ANM, atenționarea intră în vigoare la ora 12:00 și este valabilă până duminică, la ora 6:00. În acest interval, sunt prognozate averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp.

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) recomandă populației să curețe șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale, să nu arunce gunoiul menajer sau resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în canalele de colectare a apei.

„În măsura în care este posibil, dacă vântul bate cu putere, întrerupeți activitățile în aer liber și adăpostiți-vă în locuințe sau în spații care să vă asigure protecția; închideți ușile și ferestrele. Fiți prudenți atunci când vă aflați pe stradă și evitați deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți. Parcați autoturismele la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate”, sunt indicațiile IJSU Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta