Cod galben de ceaţă anunţat de meteorologi în zona mai multor localităţi din judeţul Botoşani
UPDATE!

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au emis, miecuri dimineaţă, un cod galben de ceaţă valabil pentru mai multe localităţi din judeţul Botoşani.

Cod galben de ceaţă anunţat de meteorologi în zona mai multor localităţi din judeţul Botoşani

Atenţionarea este în vigoare până la ora 11.00 şi este valabilă pentru zonele Darabani, Ștefănești, Adășeni, Avrămeni, Coțușca, Dângeni, Dobârceni, Drăgușeni, Durnești, Hănești, Manoleasa, Mihălășeni, Mileanca, Mitoc, Păltiniș, Rădăuți-Prut, Ripiceni, Românești, Santa Mare, Săveni, Știubieni, Viișoara, Vlăsinești;

"Se vor semnala : Ceață care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m.Fenomene asociate : Burniță și izolat vor fi condiții de polei", menţionează meteorologii. 

Polițiștii recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. In condiții de ceață densă, trebuie folosite și luminile de ceață.

Cea mai periculoasă manevră pe timp de ceață este depașirea. Aceasta cu atat mai mult, cu cât cei ce depășesc pot fi surprinși de apariția bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având in funcțiune doar luminile de poziție.

De asemenea, in cazul ramânerii in pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie așezate la o distanță mult mai mare.

Pietonii, bicicliștii si căruțașii trebuie să fie conștienți de faptul că pe timp de ceață sunt mai greu vizibili in trafic.

UPDATE:

Meteorologii au prelungit Codul Galben de ceață până la ora 14.00 pentru localitățile Ștefănești, Adășeni, Avrămeni, Coțușca, Dobârceni, Hănești, Manoleasa, Mihălășeni, Mitoc, Rădăuți-Prut, Ripiceni, Românești, Santa Mare.

Se va semnala ceață care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m.

Fenomene asociate : Cu totul izolat vor fi condiții de polei. Fenomenele se vor semnala inclusiv pe drumurile naționale și E85.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferi de microbuz amendați drastic, polițiștii au dat jos zeci de pasageri!

astăzi, 11:25
62

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu ...

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
125

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
215

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...