CIRCUL de la Oltchim continuă: Diaconescu face plângere penală împotriva premierului

CIRCUL de la Oltchim continuă: Diaconescu face plângere penală împotriva premierului
După spectacolul cu plimbarea sacilor cu bani de la bancă la Ministerul Economiei şi anunţul premierului Ponta că privatizarea Oltchim a eşuat, Dan Diaconescu a anunţat că va depune plângeri penale împotriva premierului Victor Ponta şi a şefului comisiei de privatizare, Remus Vulpescu. La rândul lui, primul-ministru a anunţat că Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) va sesiza organele penale asupra acţiunilor lui Dan Diaconescu în cazul Oltchim pentru folosirea de documente false şi încercarea de a înşela statul.
 
Guvernul a luat act de anularea licitaţiei pentru vânzarea acţiunilor deţinute de stat la Oltchim şi de faptul că procesul de privatizare a eşuat, fiind necesar ca circul din ultimele zece zile să înceteze, a declarat premierul Victor Ponta.
 
"Tot ce a făcut domnul Diaconescu va constitui obiectul sesizării pe care OPSPI o va înainta organelor abilitate de lege pentru modul în care a prezentat documente false şi a încercat să înşele instituţii publice. Am încercat să înţelegem şi să aflăm tot ce s-a întâmplat în spatele acţiunilor publice. Nu există niciun fel de cont al fimei Gliding Ltd. la HSBC pentru că Gliding Ltd. nu există", a spus premierul Victor Ponta.
 
Premierul a explicat că sesizarea penală va fi întocmită nu în numele Guvernului, ci al Oficiului pentru Participaţiile Statului şi al Privatizării în Industrie. "OPSPI va trimite toate datele privind modul în care a fost întocmită oferta de cumpărare şi documentele false care au fost prezentate în cursul negocierilor la Parchet, care va acţiona în consecinţă", a mai spus Ponta.
 
Contractul de privatizare a Oltchim nu va fi încheiat, întrucât Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului majoritar de acţiuni deţinut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească, a anunţat ministrul Economiei.
 
După anunţul premierului, Dan Diaconescu a anunţat că va contesta în instanţă decizia Guvernului de a nu semna contractul pentru vânzarea pachetului majoritar de acţiuni la Oltchim şi că va face plângeri penale împotriva premierului Victor Ponta şi a şefului OPSPI, Remus Vulpescu.
 
"Ne pregătim să contestăm în instanţă decizia Guvernului de a anula licitaţia. Este o încălcare grosolană a oricărui fel de regului, a oricărui fel de cutume", a afirmat Dan Diaconescu, la ieşirea din sediul Ministerului Economiei.

.rtv.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Spectacol de magie, iluzii și umor la Teatrul „Vasilache” Botoșani! (Foto)

astăzi, 19:45
11

Teatrul „Vasilache” îi invită pe cei mici, sâmbătă, 18 mai 2024, de la ora 11:00, să vizioneze un spectacol de divertisment prezentat de trupa Stoneli – Circul Magic ...

A fost prelungit termenul de înscriere la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă!

astăzi, 19:02
30

Odată cu prelungirea termenului de înaintare a cererii de înscriere, s-a prelungit și perioada de depunere a dosarelor de recrutare, noua dată - limită fiind 24 mai 2024.În s...

„Micul Prinț”, un spectacol pentru toate vârstele, se joacă două zile la Teatrul „Vasilache” Botoșani!

astăzi, 18:03
54

În această săptămână, publicul botoșănean iubitor de teatru poate viziona spectacolul „Micul Prinţ” la Teatrul „Vasilache”  în zilele de joi, 16 m...