Cine, când și pentru ce a inventat păcănelele? Detalii care te vor surprinde

Puțini oameni nu știu ce sunt păcănelele. Li se face reclamă la televizor, le joacă vedete mondene, sunt de bază în orice cazinou online. Poate că te numeri printre cei care au deschis măcar o dată un slot în ultimul an. Potrivit unui studiu recent, unul din cinci români a ales această distracție.

Dar ți-ai pus întrebarea cine, când și pentru ce a inventat păcănelele? Citește mai departe și vei afla detalii care te vor surprinde. Mai întâi, să vedem care este situația în prezent. Cazinourile online de top au în ofertă peste 1.400 de sloturi, cu tot felul de simboluri. Atunci când alegi un joc, te interesezi de Payout, de volatilitate, de numărul de linii de plată și de modalitățile de câștig.

 

Ei bine, în ziua de astăzi, datorită mecanismului Megaways, sunt jocuri cu până la 117.649 de modalități de câștig, pe ecran oprindu-se și peste 40 de simboluri. Specialiștii din domeniu sunt de părere că în câțiva ani vom juca păcănele cu … milioane de combinații câștigătoare posibile. Astăzi, poți beneficia de oferte promoționale fără depunere, precum acesta: https://frank-casino.ro/bonus-fara-depunere.

Cine știe ce recompense vor mai „inventa” operatorii pentru a atrage clienții, pe termen mediu și lung?

Charles Fey a fost neamț!
Totul a pornit de la Charles Fey, un neamț născut în anul 1862, care a trăit și a lucrat în cinci țări. Ocupația sa principală: întreținerea dispozitivelor electrice, telegrafice și telefonice. După un episod în care a fost angajat la un producător de unelte agricole, reparând utilajele, s-a mutat în Statele Unite ale Americii. Avea 23 de ani.

Când a pus primul pas pe tărâm american nu știa exact ce acea să facă acolo. S-a stabilit în San Francisco, apoi și-a găsit un job la o companie de producție electrică (Electric Works). După un timp, și-a dat demisia și a fondat propria companie, care fabrica echipamente telefonice, telegrafice și electrice.

În paralel, beneficiind de experiența din perioada în care întreținea utilaje agricole, și-a deschis și un service auto. Pentru că era tot timpul presat de clienții cărora li se părea că așteaptă prea mult până le erau reparate mașinile, i-a venit o idee: să construiască un aparat cu  trei tambururi, o fantă pentru a introduce monede și un braț în lateral. După  ce băga moneda, jucătorul trăgea de braț, iar simbolurile începeau să se rotească pe „ecran”. Erau numai cinci simboluri: romb, inimă roșie, inimă neagră, potcoave și Clopotul Libertății, care a dat și denumirea primului slot modern: Liberty Bell (1896). Trei simboluri de același fel aduceau câștig.

Câștig plătit în bomboane și caramele
Trebuie spus că Charles Fey nu a luat-o de la zero. Deja existau jocuri cu roți pe care  erau diverse culori, de mărimea unui dulap mare din lemn. Roată verticală din interior era împărțită în spații diferite. Jucătorul paria pe culori. Era ceva rudimentar.

Pentru că Fey nu și-a patentat invenția, ea a fost copiată de alți producători, printre care și Herbert Mills, antreprenor din Chicago, care a produs propriile sloturi cu trei tambururi la începutul anilor 1900. A fost prima dată când erau folosite simboluri reprezentând fructe. Câștigătorii nu primeau bani, ci caramele și bomboane cu aroma fructului oprit pe ecran. Industria a continuat să evolueze și, în anii '30, Bally Manufacturing a produs sloturile electromecanice.

International Game Technology din Nevada a dus tehnologia sloturilor mai departe în anii '80, lansând păcănele cu jackpot-uri mari și introducând generatorul de numere aleatorii (RNG), precum și mulineta virtuală. Domeniul a cunoscut apoi o dezvoltare foarte rapidă. Expansiunea a fost exponențială o dată cu apariția cazinourilor online și s-a ajuns la „nebunia” din prezent, descrisă mai sus.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Volume în concurs pentru Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opus Primum ediția 2025!

Thursday, 22 May 2025

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” va acorda în cadrul Zilelor Eminescu, ediția din iunie 2025, Premiul Național de Poezie „Mihai Emine...

S-a dus la Poliție în toiul nopții să reclame un conflict, ce au constat de fapt polițiștii botoșăneni!

Thursday, 22 May 2025

În data de 20 mai 2025, în jurul orei 23:10 s-a prezentat la sediul instituției un bărbat care sesiza faptul că în apropierea sediului instituției, respectiv în Aleea Slt. ...

Pih și Ciua au încântat aproape 150 de copii de la o grădiniță din Botoșani! (Foto)

Thursday, 22 May 2025

Pih și Ciua i-au încântat astăzi pe cei aproape 150 de copii de la Grădinița cu Program prelungit nr.23 din municipiul Botoșani. Curioși și entuziaști așa cum doar copiii pot f...