Cinci proiecte de parteneriat aprobate de consilierii judeteni!

Consilierii judeţeni au votat zilele trecute cinci proiecte de parteneriat, documentaţiile vizând sumele puse la dispoziţie de UE prin Programul Operaţional Comun România – Ucraina - Republica Moldova.

Două dintre proiecte vizând alimentarea cu apă potabilă a raionului Făleşti şi a satului Hîjdieni, ambele din Republica Moldova, urmează să fie depuse de principalii beneficiari la forurile de evaluare, iar judeţul Botoşani este invitat să participe pentru schimburi de experienţă, transferul de know-how în domeniul legislaţiei europene, instruiri şi seminarii.

Conducerea judeţului Suceava şi cea a raionului Soroca îi invită pe botoşăneni să-şi promoveze imaginea în alte două proiecte. Sucevenii îşi propun o reţea de informare turistică transfrontalieră pentru judeţele Suceava, Botoşani şi regiunea Cernăuţi, aşa cum se şi intitulează documentaţia.

Judeţul Botoşani va trebui să identifice un centru de informare turistică de pe teritoriul Botoşanilor, va elabora şi actualiza permanent o bază de date cu privire la potenţialul turistic cultural, a posibilităţilor de cazare, precum şi a obiectivelor turistice ce pot fi vizitate în zonă, şi totodată va propune cel puţin un traseu de vizitare a judeţului.

Din Soroca botoşănenii sunt chemaţi să participe la forumuri investiţionale, instruiri pentru afaceri din domeniul turismului şi să-şi promoveze patrimoniul din acest domeniu.

Câştigaţi au şanse să fie şi locuitorii oraşului Săveni, în urma unui parteneriat aprobat de Consiliul Judeţean cu Primăria Oraşului Edineţ, din Republica Moldova, şi oraşul Sokireani, din Ucraina. Proiectul se intitulează "Un management integrat al deşeurilor menajere în bazinul râurilor transfrontaliere" şi va aduce la Săveni camioane de colectare separată, camioane de transfer, lăzi compost şi echipamente pentru colectare selectivă a deşeurilor.

"Contribuţia judeţului la cele cinci proiecte este modică. În ceea ce priveşte parteneriatul cu Suceava nu avem nicio obligaţie financiară, iar pentru celelalte, sumele variază între 1.200 şi 2.000 de euro. Important este că îi sprijinim pe vecinii noştri în accesarea unor fonduri, şi e cu atât mai bine cu cât avem şi noi de câştigat", a explicat Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Deputatul Marius Budăi a explicat la DC News cum a eliminat pragul la pensii, de 9,4% din PIB, pus în PNRR de către PNL și USR. Au fost implicate și sindicatele europene

astăzi, 20:10

Social-democratul le-a arătat oficialilor europeni că nicio altă țară europeană nu a scris în Planul său pentru Redresare și Reziliență un prag raportat la PIB care să limiteze creșt...

Locuință dintr-o localitate din Botoșani, cuprinsă de flăcări: Proprietarul a suferit arsuri!

astăzi, 19:30

Un incendiu s-a produs, în această după-amiază, într-o casă din localitatea Draxini. Bunurile aflate într-o încăpere au luat foc de la jarul căzut din sobă pe materiale ...

Cosmin Andrei: „Am atins pragul de 10.000 de botoșăneni care au răspuns la consultarea publică privind evacuarea chiriașilor agresivi din Centrul Vechi!”

astăzi, 18:40

„Le mulțumesc tuturor botoșănenilor care au răspuns consultării privind evacuarea chiriașilor scandalagii din Centrul Istoric. În urma susținerii pe care am primit-o de la dumneavoa...