Ceremonial pregătit de 1 Decembrie, în Centrul Istoric

Ceremonial pregătit de 1 Decembrie, în Centrul Istoric

Instituţia Prefectului şi Garnizoana Botoşani invită botoşănenii să participe vineri la sărbătorirea Zilei Naţionale, eveniment ce va avea loc în Piaţa 1 Decembrie din Centrul Istoric al Municipiului Botoşani, la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial.

La fel ca şi în anii anteriori, botoşănenii vor primi fundiţe tricolore, Cancelaria Prefectului pregătind în acest sens în jur de 800 de astfel de simboluri ale Zilei Naţionale.

“Îi invităm şi îi aşteptăm pe botoşăneni la acest eveniment pentru a sărbători împreună 99 de ani de la Marea Unire din 1918, cea mai frumoasă pagină a istoriei acestui popor. Chiar dacă vremea nu va fi deosebit de frumoasă, cred că bucuria de a fi împreună ne va însufleţi şi ne va încălzi inimile”, a spus prefectul Dan Şlincu.

Ceremonia militară va debuta vineri, la ora 9:30, în Centrul Vechi, odată cu constituirea detaşamentului de onoare, format din plutoane de militari de la Unitatea Militară 01251 Botoşani, Unitatea Militară 01189 Botoşani, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În acest timp, la Palatul Administrativ se vor aduna oficialităţile care se vor deplasa spre locul de desfăşurare al evenimentului la ora 9:45.

La ora 10:00 sunt programate întâmpinarea oficialităţilor şi interpretarea Imnului Naţional al României.

Ulterior, un sobor de preoţi va oficia un TeDeum, iar începând cu ora 10:20 vor fi rostite alocuţiunile referitoare la Ziua Naţională a României. La 10:40 va începe depunerea de coroane la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial iar la ora 11:00 este programată defilarea detaşamentului de onoare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
34

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
143

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţiţi Mc. Marcu, Episcopul Aretuselor, şi Chiril diaconul

astăzi, 06:54
16

Sfântul Marcu (sec. 4) s-a născut în zilele împăratului Constantin cel Mare (306-337), cel care a oprit prigoanele împotriva creştinilor, dând deplină libertate Biser...