Cele mai neglijate teste de sanatate pentru barbati

Daca observati ca trebuie sa mariti constant volumul televizorului pentru a auzi stirile sau incepeti sa va plangeti ca toata lumea din jurul dumneavoastra mormaie si nu puteti intelege ce vi se transmite, atunci ar trebui sa stiti ca diminuarea auzului poate fi un semnal de avertisment al prezentei de multiple conditii. Printre acestea se numara boala Alzheimer, afectiunile cardiovasculare etc.

Dupa ultimele cercetari, 70% dintre barbatii care fac un consult general, ocolesc testele pentru auz. Este foarte important sa faceti un test auditiv pentru ca majoritatea persoanelor nu stiu ca au o problema auditiva.

Iata 4 motive pentru care trebuie sa mergeti la orl-ist si sa solicitati testarea auzului:

Pierderea auzului poate insemna un risc mai mare de Alzheimer. Cei care au probleme de auz sunt mai susceptibili sa dezvolte conditii cognitive, cum ar fi Alzheimer si dementa, potrivit studiilor. Mai rau, pentru fiecare 10 decibeli de auz pierduti, riscul de a dezvolta Alzheimer creste cu 20%. Cum este posibil? Expertii cred ca scaderea auzului este rezultatul unor leziuni ai nervilor din organism, iar deteriorarea nervilor de la nivelul urechii poate insemna si deteriorarea nervilor din alte parti ale corpului, cum ar fi creierul. Pentru a va proteja de boala, informati-va legat de boala Alzheimer.

Diminuarea auzului poate insemna aparitia bolilor cardiovasculare. Daca aveti probleme cu auzul sunetelor de frecventa scazuta, ar putea fi un semn ca ceva nu este in regula cu inima dumneavostra. Urechea interna este alcatuita de un numar impresionant de vase de sange sensibile, atat de sensibile incat orice modificari asupra lor, ca pierderea auzului de exemplu, ar putea fi un semn precoce de probleme mai mari la nivelul vaselor de sange din organism, precum bolile cardiovasculare.

Problemele cu auzul pot cauza depresie. Cercetatorii au descoperit ca persoanele cu varsta intre 35 si 55 de ani, care aveau simptome usoare pana la moderate, de pierdere a auzului, aveau un risc mai ridicat de a experimenta stres psihologic.

O alta cercetare, pe 2300 de adulti cu varsta de peste 50 de ani, a constatat ca cei cu auz scazut, care nu au fost tratati pentru aceasta afectiune, au avut mai multe probabilitati sa se simta deprimati, anxiosi si singuri. Incapabilitatea de a auzi corect poate avea un efect profund asupra starii de bine a corpului si emotionalului. Cand o persoana nu poate auzi, are tendinta de a se izola de oameni si de actiunile preferate.

Printr-un examen local auditiv se poate depista cancerul. Un test de auz nu este important doar pentru a descoperi poroblemele de auz, poate ajuta si la descoperirea de tumori locale. Exista foarte multe cazuri cand medicii au descoperit o alunita suspecta sau un precursor al cancerului de piele pe sau in jurul urechii.

Este, de asemenea greu sa puteti examina corect propria ureche si sa observati alunite sau alte tumori locale, de aceea este important sa mergeti la medic pentru a va supune unui control regulat amanuntit al aparatului auditiv.

sfatulmedicului.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vecinii pregătesc „Zona Liberă Suceava” pentru atragerea de investitori, cum va afecta Botoșaniul!

astăzi, 10:35

Gheorghe Șoldan a precizat că în contextul necesității dezvoltării economice a județului Suceava, a inițiat la nivelul instituției pe care o conduce demersurile pentru înființarea...

Iftime, atac direct la Georgescu. Cum ar vrea să fie președintele României: ”Să fie unul de 25-30 de ani care să vină!”

astăzi, 09:55

Valeriu Iftime, președintele Consiliului Județean Botoșani, a vorbit despre Călin Georgescu, cel care a câștigat primul tur de scrutin al prezidențialelor, alegeri anulate de Curtea Consti...

Memoria zilei: Mitropolitul născut în Botoșani cu studii la Sorbona, membru al Academiei Române! (Foto)

astăzi, 09:32

Se împlinesc astăzi 116 ani de la trecerea la cele veșnice a unuia dintre cei mai bui teologi ai României, născut la Botoșani. Mitropolit-primat al Bisericii Ortodoxe Române (188...