Cătălin Silegeanu: „Explicați antreprenorilor pachetul de măsuri economice! Riscăm să nu fie folosite ajutoarele!”

Cătălin Silegeanu: „Explicați antreprenorilor pachetul de măsuri economice! Riscăm să nu fie folosite ajutoarele!”

Comunicat:

Recent Guvernul a anuntat o serie de masuri in sprijinul mediului de afaceri insa nu toti antreprenorii inteleg pasii pe care trebuie sa ii indeplineasca pentru a beneficia de aceste masuri, fapt ce cauzeaza o prelungire a crizei in care acestia se afla.

Masurile anuntate de autoritatile romane intr-un limbaj de lemn sunt greu de inteles . Pe langa asta, multe prevederi pot fi interpretate diferit de cum au fost, desi autoritatile considera ca din lege se intelege bine.

Daca si profesionistii in fiscalitate din mediul privat au interpretat diferit , nu ar trebui sa te gandesti ca e o problema la tine, autoritate a statului, si sa vii cu precizari prin care arati cum intelege legiuitorul? Exemplu: despre masurile de sprijin in cazul somajului tehnic, suspendarea temporara a contractului de munca, conditiile pentru a a beneficia de masurile de sprijin, cuantumul masurilor de sprijin, regimul fiscal al indemnizatiei primate, exemplele pot continua... Pare ca autoritatile cred ca vina o poarta mediul de afaceri daca nu intelege, nu ele. Iar exemple ca acestea sunt foarte multe.

Masurile initiate de statul roman chiar trebuiesc explicate, mai ales in perioada aceasta vitala.Antreprenorii ar trebui sa fie parteneri. Daca lor le merge bine tuturor le merge bine.

Asa ca…Luati masuri clare, coerente, simple, ca atunci cand nu esti specialist in fiscalitate totusi sa intelegi, mai ales ca ai exemple cu antreprenori si diferite tipuri de firme.

(Comunicat emis de către Cătălin Silegeanu, vicepreședinte al Patronatului Național Român)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Veste mare! Angajații din Botoșani care vor beneficia de majorări salariale!

astăzi, 09:24
66

Este vorba despre specialiștii care lucrează în muzee și biblioteci, angajați care se regăsesc și în instituțiile de cultură din Botoșani.Astfel, din luna aprilie, angajații ...

(P) Ghidul complet pentru amenajarea unei bucătării noi

astăzi, 09:07
27

Amenajarea unei bucătării noi este un proiect plin de provocări și potențial creativ. Fie că te pregătești să construiești de la zero sau să renovezi complet, fiecare aspect al amenajării ...

Poliția din Vatra Dornei, în stare de alertă maximă: Bebeluș găsit mort într-o mașină de spălat!

astăzi, 09:00
333

Mama, în vârstă de 32 de ani, și-ar fi învelit copilul și ar fi încercat să-l ascundă. Tânăra născuse pe 14 martie, acasă, și nu apărea în evidențele med...