Cât de trist. Trei copii au murit după ce mama lor i-a spălat cu o soluție împotriva râiei de la animale

Cât de trist. Trei copii au murit după ce mama lor i-a spălat cu o soluție împotriva râiei de la animale

Folosirea neadecvată a substanțelor toxice cumpărate pentru tratamentul diferitelor boli la animale a provocat în aceste zile una dintre cele mai mari tragedii din România.

Trei fetițe de 7, 8 şi 9 ani, au murit după ce mama lor a încercat să le scape de păduchi spălându-le cu o substanţă toxică folosită împotriva râiei la animale într-o localitate rurală din judeţul Braşov.

Copiii au murit după ce au fost spălaţi pe cap cu o soluţie utilizată pentru eliminarea paraziților externi de la oi dar foarte periculoasă pentru uzul uman. Tatăl celor trei copii, care lucra cu ziua la oi, știa de tratamentul folosit pentru râie sau păduchi la oi, Tomoxan, o soluţie extrem de toxică folosită la spălatul oilor, iar familia a decis sa-l folosească pentru a scăpa copiii de păduchi.

Vândut sub mai multe denumiri comerciale, insecticidul se folosește doar de către personal autorizat și doar în doze foarte diluate pentru tratarea paraziților externi (căpușe, păduchi etc.) la câini, pisici, oi și cai.

Mama copiilor şi bunica au ajuns şi ele la spital, cu intoxicaţie, după ce au inhalat substanţa extrem de periculoasă.

După moartea copiilor, procurorii au decis să îi audieze pe părinți, care ar putea fi puși sub acuzare pentru omor din culpă. De asemenea, compania care a vândut substanța toxică riscă și ea dosar penal. Dar cui folos....

 

Spune-ne opinia ta