Casnicii desfacute la Starea Civila!

Casnicii desfacute la Starea Civila!

 Constantin Gabor  

Tot mai multi botosaneni care vor sa divorteze aleg sa puna capat casniciei la Oficiul de Stare Civila. Divortul pe cale administrativa, introdus anul acesta, este mult mai rapid, iar taxa perceputa la Botosani este de 500 de lei.

Daca ambii soti sunt de acord cu divortul si nu au copii minori, nascuti sau adoptati in timpul casatoriei, sau daca nu au dosarul de divort depus la alta autoritate, acestia se pot prezenta la Serviciul de Stare Civila pentru desfacerea casatoriei, fara a mai fi nevoie ca sa se prezinte in fata instantei de judecata.

Astfel, dupa 30 de zile de la depunerea documentelor necesare si a declaratiei prin care notifica intentia de a divorta, daca sotii isi mentin decizia si completeaza o declaraţie prin care staruie in obtinerea divortului administrativ, in maximum 15 zile li se inmaneaza certificatul de divort.

“Certificatul de divort este un certificat cu numar unic, se da de la Bucuresti, iar in momentul in care dupa 30 de zile au depus declaratie ca isi mentin cererea de divort, solicit la Bucuresti si a doua zi am numarul certificatului", a spus Constantin Gabor, seful Oficiului de Stare Civila Botosani.

Pana acum peste 30 de cupluri au ales ca se desparta pe cale administrativa.

“Avem si cupluri de 60 de ani care au cate 30 sau 40 de ani de casatorie si divorteaza. Cel mai scurt mariaj al celor care au venit pentru divort administrativ a fost de opt luni. La aceasta data avem in jur de 36 de cereri, din care 16 sunt rezolvate, la doua dintre ele au venit si au dat declaratii ca renunta, in doua cazuri au retras, iar ceilalti nu au venit deloc", a mai precizat seful Oficiului Starii Civile.

Sunt si unii botosaneni care au ales sa divorteze la notar.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
213

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
202

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
293

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...