Captură de ţigări de aproape trei miliarde lei

Captură de ţigări de aproape trei miliarde lei
Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat doi cetăţeni români care transportau într-un autoturism peste 32.000 pachete de ţigări, timbrate R. Moldova.

În data de 28 iunie 2011, în jurul orelor 01.30, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Stânca aflat în exercitarea unei acţiuni specifice, organizate cu sprijinul DGIPI, a oprit pentru control, în localitatea Mitoc, un autoturism marca Ford Transit, înmatriculat în România, condus de cetăţeanul român George B., în vârstă de 23 ani.

La controlul vehiculului s-a constatat că microbuzul este încărcat cu colete voluminoase, ambalate în saci, pline cu pachete de ţigări. În urma inventarierii, au fost găsite 31.730 de pachete de ţigări, marca Plugaru, Monte Carlo şi Winston, timbrate R. Moldova. În timpul cercetărilor, bărbatul a declarat că a achiziţionat ţigările din localitatea Mitoc, de la mai mulţi cetăţeni, şi intenţiona să le comercializeze în localitatea Săveni. Pentru efectuarea transportului, George B. urma să fie ajutat de un complice, Ioan B., în vârstă de 42 ani, proprietarul de drept al autoturismului.

Ţigările, în valoare de 280.000 lei, au fost ridicate de către poliţiştii de frontieră în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul SPF Stânca. Pe numele celor doi bărbaţi s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală, dosarul urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni, competent în soluţionarea cauzei.

În baza probatoriului administrat, Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni a dispus faţă de George B. interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 30 zile, să nu intre în legătură cu Ioan B. şi să nu conducă autovehicule.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
127

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
484

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
192

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...