Primaria Botosani va oferi primul exemplu la nivelul municipiului.
Ca primar, am considerat intotdeauna ca populatia trebuie sa constientizeze ca are nu numai drepturi, ci si obligatii pentru a trai intr-un mediu curat. Dorim ca oamenii sa inteleaga cat de important este ca ei sa fie participanti directi in lupta cu schimbarile climatice care se petrec, cu poluarea mediului. Important este ca exemplul pe care il vom da la randul nostru in aceste actiuni sa fie inteles de oameni, dar mai ales urmat de ei. Initiativele similare derulate pana acum in toata lumea arata ce putere avem daca suntem uniti si cat de mult putem ajuta planeta prin stingerea unui simplu bec sau alte modalitati de a face economie, a declarat primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur.
Peste 1000 de persoane si cateva zeci de organizatii s-au inscris pe pagina evenimentului. Un post de televiziune de stiri din Romania a oprit reflectoarele in timpul emisiunii, pentru cateva minute, dand tonul la stingerea luminii.
Rezultatele evenimentului au fost peste asteptari, Dispeceratul Energetic anuntand ca s-a inregistrat o reducere de energie de 100-150 de megawati, echivalentul a aproximativ un milion si jumatate de becuri.
In ziua evenimentului, WWF a organizat in parcul Herastrau, impreuna cu AER (Asociatia pentru Energie Regenerabila), o actiune de constientizare, oferind informatii despre Earth Hour, despre schimbarile climatice, despre modul in care fiecare persoana se poate implica in prevenirea acestora.
Scopul actiunii a fost sa atraga un numar cat mai mare de persoane care sa sustina initiativa Earth Hour si sa promoveze lucrurile simple, pe care fiecare individ le poate face, pentru a reduce consumul de energie. In 2009, pentru prima oara, WWF va organiza in mod oficial Earth Hour in Romania.
Peste 64 de tari vor participa la Earth Hour 2009. Numarul creste in fiecare zi, pe masura ce oamenii realizeaza ca acest gest atat de simplu poate avea un impact atat de mare.
Va puteti alatura miscarii Earth Hour 2009 stingand luminile pe 28 martie 2009. Puteti consulta articole detaliate despre acest proiect si va puteti inscrie pentru sustinerea lui pe www.earthhour.org.