Let’s Do It, Romania!reprezintă pentru judeţul Botoşani clasarea pe primul loc în privinţa numărului de voluntari. Gorj şi Braşov urmează în clasamentul naţional al campaniei de anul acesta. Gorj cu 12.840 şi Braşov cu 9158 de voluntari. Doar Maramureşul, dintre judeţele cu cei mai mulţi voluntari, a rămas să raporteze situaţia finală.
Cifra anunţată de ei până la această dată este 11.000, ceea ce crează şanse mari ca Botoşaniul să-şi menţină prima poziţie.
Pe data de 12 mai, declarată zi de curăţenie în toată ţara, din judeţul Botoşani au participat 12.978 de voluntari. Aceştia au adunat din zonele, care le-au fost repartizate 10.911 saci cu deşeuri din care 4.791 reciclabili.
Ţinta a fost atinsă pentru că, după trei ani de implicare, am ajuns la performanţa chiar de a avea mai mulţi voluntari şi mai puţine gunoaie. De când am pornit în campania aceasta, acesta a fost ţelul nostru, fapt pentru care vrem să mulţumim tuturor voluntarilor, în primul rând elevilor şi cadrelor didactice, pentru că de acolo a venit grosul, apoi tuturor celor care au crezut că pot schimba mentalităţi implicîndu-se direct în această campanie. Nu aş vrea să uităm societăţile de salubritate fără de care campania aceasta nu poate înainta, instituţiilor implicate şi nu în ultimul rând sponsorilor care ne-au ajutat cu tricouri, şepci, pungi, mănuşi. Am fost o adevărată echipă şi asta a dus la succesul de anul acesta, a declarat Paul Vieru, coordonator judeţean al campaniei
Let’s Do It, Romania!
Echipa locală a campaniei “Let’s Do It, Romania" a participat, joi seară, la Gala regională
Let’s Do It, Romania, eveniment ajuns la a doua ediţie. Voluntarii botoşăneni au primit diplome şi trofeul “Let’s Do It, Romania pentru cel mai mare număr de voluntari implicaţi la nivelul reginunii. Anul trecut, judeţul Botoşani s-a clasat pe locul V la nivel naţional şi locul I pe regiunea Nord-Est.
Anul acesta, pentru stimularea vountarilor, echipa locală “Let’s Do It, Romania! a organizat un concurs prin care au fost desemnate echipa cu cei mai mulţi voluntari, echipa care a strâns cele mai multe deşeuri, echipa care a organizat cea mai europeană campanie, echipa care a strâns cele mai multe deşeuri reciclabile, precum Mezinul şi Veteranul campaniei.
Premiile, acordate cu sprijinul Primăriei Botoşani, au fost înmânate câştigătorilor, marţi, 5 iunie, în sala de marmură a Teatrului
Mihai Eminescu, cu ocazia festivităţii de premiere a concursului
Şcoala mea protejează mediul!.
Premiile au fost următoarele:
Cea mai numeroasă prezenţă: Şcoala nr. 6
Grigore Antipa
Cea mai mare cantitate de deşeuri: Colegiul Naţional "Mihai Eminescu"
Cea mai mare cantitate de deşeuri adunate selectiv: Colegiul Naţional "A.T Laurian"
Cea mai europeană campanie (premiu oferit de Centrul Europe Direct Botoşani): Grupul Şcolar "Petru Rareş"
Meziunul campaniei: Cristina Afloarei
Veteranul campaniei: Radu Căjvăneanu