Botoșaniul are Zonă Metropolitană. Botoșănenii din nouă localități se pot deplasa fără adeverințe

Botoșaniul are Zonă Metropolitană. Botoșănenii din nouă localități se pot deplasa fără adeverințe

România a intrat de vineri în stare de alertă pentru coronavirus. Românii vor putea circula în interiorul localităţii, vor putea merge la piaţă sau la supermarket, la medic, la stomatolog, la biserică, fără declaraţie pe proprie răspundere dacă acestea se află în localitatea de domiciul, dar vor fi obligaţi să poarte mască în spaţii închise.

Pentru a se deplasa în alte oraşe din ţară, românii vor trebuie să compleze o declaraţie pe propria răspundere.

Sunt şi zone în care declaraţia pe propria răspundere nu este obligatorie la deplasarea între localităţi. Este vorba despre zonele metropolitane.

La Botoșani cetățenii din nouă localități se pot deplasa fără adeverințe în interiorul Zonei Metropolitane Botoşani. Este vorba de locuitorii din municipiul Botoşani și oraşul Bucecea, precum și din comunele Vlădeni, Mihai Eminescu, Roma, Răchiţi, Stăuceni, Băluşeni şi Curteşti.

Conform Legii 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional, zona metropolitană  ”cuprinde teritoriul administrativ al oraşului centru polarizator şi al unităţilor administrativ-teritoriale cuprinse în zona de navetism a acestuia, la distanţe de până la 30 km, care respectă condiţia de contiguitate spaţială şi în cadrul căruia s-au dezvoltat relaţii de cooperare pe multiple planuri”.

O zonă metropolitană există independent de oraşul în jurului căruia gravitează, fără a avea personalitate juridică. România are în acest moment 22 de astfel de zone metropolitane.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
772

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
246

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
208

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...