BOTOSANI: Fetita acuzata ca a prezentat adeverinta falsa de "rrom", pentru a intra la liceu!

BOTOSANI: Fetita acuzata ca a prezentat adeverinta falsa de "rrom", pentru a intra la liceu!

 Daniel Bucataru  

Au la dispozitie peste 150 de locuri in licee, pentru care s-au inscris mai putin 50 de copii rromi, si totusi s-a iscat scandal, unei fetite nefiindu-i recunoscuta apartenenta la etnie. A fost nevoie ca seful Partidei Romilor sa garanteze personal ca adeverinta prezentata de eleva este valabila.

Marti, la Colegiul National "Mihai Eminescu" din Botosani s-a desfasurat repartizarea la licee a elevilor de etnie rroma. Sedinta nu a fost insa lipsita de incidente. Mai multi reprezentanti ai unui ONG pentru rromi au contestat apartenenta la etnia rroma a unei eleve care s-a inscris in vederea ocuparii unui loc intr-unul dintre liceele botosanene.

Desi mama fetei a prezentat un documentat eliberat de Partida Rromilor, care atesta apartenenta copilului la etnia rroma, reprezentantii ONG-ului au sustinut ca acesta nu este valabil.

"A fost o contestatie in cazul unei eleve, cum ca nu ar apartine etniei rrome. La sedinta de repartizare a venit si presedintele Partidei Rromilor, care a stat de vorba cu cei care au contestat si in cele din urma situatia a fost clarificata, iar fetita a fost repartizata  pe unul dintre locurile pentru elevii rromi", a spus Daniel Bucataru, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Botosani.

Pentru cele 154 de locuri puse anul acesta la dispozitie elevilor rromi, s-au inscris doar 48 de copii.

Toti aceastia au fost repartizati la licee.

Locurile ramase libere vor ramane la dispozitia Comisiei judetene de admitere, pentru rezolvarea cazurilor speciale.

Vezi AICI la ce licee au fost repartizati elevii romi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
81

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
400

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...

”Pictorița” de la Poliția de Frontieră, din nou aproape de copiii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 15:32
93

În astfel de momente, politiștii de frontieră au venit din nou în ajutorul celor față de care soarta nu a fost deloc darnică.Poliţiştii de frontieră botoşăneni au răspuns &i...