Botoșănenii sar în ajutorul bolnavilor de la Sanatoriul Podriga-FOTO

Botoșănenii sar în ajutorul bolnavilor de la Sanatoriul Podriga-FOTO
Impresionați de situația pacienților internați la Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga care a rămas fără finanțare de aproape o lună, întrucât Direcția de Sănătate Publică nu emis o nouă autorizație sanitară de funcționare, mai mulți botoșăneni au răspuns, marți, apelului lansat de prefectul județului de a dona apă, alimente și medicamente.

Încă de la primele ore ale dimineții, șapte cetățeni au venit la cortul amplasat în curtea Casei Armatei și au adus diverse produse alimentare, cum ar fi apă, făină, orez, ulei, zacuscă, toate acestea urmând să ajungă la Sanatoriul de la Podriga.

Și prefectul Dan Nechifor, care a mers să vadă cum merge acțiunea de strângere de ajutoare pentru cei 70 de pacienți, a spus că va dona alimente pentru aceștia. Cortul va fi deschis până vineri, inclusiv, între orele 08.00-20.00, iar dacă va fi nevoie se vor primi produse și în weekend.

Cât privește situația Sanatoriului Podriga, Direcția de Sănătate Publică nu va emite o nouă autorizație până când calitatea apei nu va fi conformă.

“Direcția de Sănătate Publică a trimis, sâmbătă, o adresă spre știința Instituției Prefectului în care comunică că a făcut adresă către Nova Apaserv prin care solicită instalarea de filtre speciale pentru a aduce în parametri normali turbiditatea apei de la Sanatoriul Podriga iar în condițiile în care se vor monta acele filtre ei au vehiculat data de 24 iunie de emitere a autorizației sanitare", a precizat prefectul Dan Nechifor.















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
21

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...

Rapid - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:47
27

Rapid și FCSB se întâlnesc în această seară în ultima etapă a play-off-ului SuperligiiVerifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Derby-ul din a...