Botoșănenii, reticenți la evenimentele artistice. Patronul unui club din Botoșani: „Lumea s-a dezobișnuit să iasă în oraș”

Botoșănenii, reticenți la evenimentele artistice. Patronul unui club din Botoșani: „Lumea s-a dezobișnuit să iasă în oraș”

Activitățile economice au început să își revină încet-încet după fiecare măsură de relaxare adoptată de autorități, dar suntem încă departe de ceea ce însemna cândva o viață socială normală. Izolarea impusă de pandemia de coronavirus ne-a aruncat brutal într-o realitate pe care nimeni nu și-ar fi imaginat-o vreodată, iar activitățile de rutină ne-au fost interzise în scurt timp.

În prezent, poate că cea mai aprigă dorință a tuturor cetățenilor este de a reveni la o viață normală, la viața de dinaintea pandemiei. În aceeași situație sunt și botoșănenii care încearcă, atât cât li se permite, să revină la viața pe care o știau odată, chiar dacă predomină sentimentul de nesiguranță.

Răzvan Baltă, administratorul clubului Grand Irish Pub din Botoșani, care asigură săptămânal clienților evenimente artistice, prin colaborarea cu diferite trupe sau artiști de renume din România, afirmă că mult așteptatele evenimente artistice sunt privite încă sceptic de cetățeni, din cauza condițiile impuse de autorități, fiind influențați pe de altă parte și de mass-media.

Deși, organizează evenimente low cost, Răzvan Baltă spune că, de fapt, rolul acestora este de a obișnui lumea să iasă din casă și să se întoarcă încet la o viață normală.

„Botoșănenii sunt încă reticenți pentru că sunt influențați de mass-media. Adevărul că lumea s-a dezobișnuit să iasă în oraș. Eu asta încerc să fac cu aceste evenimente. Niște evenimente low cost, cu artiști care acceptă să vină numai pe cheltuieli de deplasare. Indiferent dacă pierd sau câștig, vreau să obișnuiesc lumea să iasă din nou în oraș. Lumea s-a obișnuit să stea acasă”.

De exemplu, weekendul trecut, la Grand Irish Pub, a fost invitată trupa  Los Anonimos, din Piatra Neamț. În cele două ore de muzică live, cei zece artiști au creat bună dispoziție, în acorduri exotice de gipsy-flamenco și ritmuri balcanice. Cele mai cunoscute cover-uri românești și internaționale dar și melodii proprii au sensibilizat ascultători.

Șirul evenimentelor artistice continuă și săptămânile viitoare.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Concert extraordinar al Filarmonicii Botoșani, dedicat Zilei de 8 Martie

Vineri, 5 Martie 2021
313

Filarmonica „George Enescu” Botoșani va susține vineri, 5 martie și sâmbătă, 6 martie, începând cu ora 18:30, un Concert extraordinar dedicat Zilei de 8 Martie.E...

Credincioșii, sfătuiți să nu ofere sume de bani persoanelor neafiliate Bisericii

Vineri, 5 Martie 2021
334

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților recomandă creștinilor să fie atenți la persoanele neafiliate Bisericii care solicită ajutor în numele acesteia, dar îl folosește în...

Sâmbătă sunt „Moșii de iarnă”. Tradiții și obiceiuri

Vineri, 5 Martie 2021
556

Biserica Ortodoxă face pomenirea celor trecuţi la cele veşnice. Această sâmbătă este cunoscută în popor sub denumirea "Moşii de iarnă", scrie crestinortodox.ro.&Ici...