Botosaneanul Ciprian Cotruta, autor al Imnului absolventilor ieseni!
Stiri Botosani Tuesday, 29 March 2011 ActualitateImnul are cinci strofe - câte una pentru fiecare universitate publică ieşeană şi un refren dedicat Iaşului universitar. Textul va putea suferi mici modificări, realizate cu acordul autorului, pentru adaptarea acestuia pentru linia melodică ce urmează a fi compusă la Universitatea de Arte.
Juriul s-a întrunit luni, 28 martie, şi a fost alcătuit din prorectori de la universităţile sus-menţionate, precum şi Lucian Vasiliu, directorul Muzeului Literaturii Române Iaşi, şi prof.univ.dr. Romeo Cozma, de la Universitatea de Arte "George Enescu". Textul propus pentru Imnul Absolventului a obţinut un scor foarte bun şi din partea reprezentanţilor studenţilor, care au avut un vot consultativ.
Analiza şi votarea textelor s-a realizat "în alb", fără a se cunoaşte numele autorilor sau universitatea de la care proveneau.
Ciprian Cotruţa este student, în anul II la specializarea de Filosofie şi povesteşte că primele versuri le-a compus alături de Diana într-o joacă. "Nu eram hotărâţi daca să ne înscriem sau nu, apoi am zis sa încercăm totuşi să nu ne pară rău că nu am trimis". Imnul este dedicat Iaşului universitar, iar a fi student în Iaşi este ceva special pentru Ciprian: "Cunosc studenţi din multe zone ale ţării de la diferite universităţi, dar cand povestim cum e să fii student în Iasi, Cluj, Timişoara sau Bucureşti, tot timpul Iaşul iese în faţă cu studenţi şi profesori de calitate, petrecerile din cămine sau parcuri şi multe alte întâmplări frumoase".
Sursa: Departamentul de Promovare și Relații cu Presa al Universității "Alexandru Ioan Cuza"
***
Imnul absolvenților
Str. I:
Să împletim în suflete mândria
De-a coborî în robe de la Cuza
Cu flori de tei din toată studenția
Pictată pe Copou, și nouă călăuza.
Refren
Ție Iași, îți mulțumim,
Să-ți fim studenți, noi ne mândrim.
Str. II:
Cu tehnice tâmple, cu lira în sânge,
Asachi ne-a crescut până ieri.
În Tudor e vuiet –Bahluiul ne plânge...
Studenții sunt de-acum ingineri.
Str. III:
Am cultivat idilice ogoare
Cu studii lungi și dulce insomnie.
Telurice iluzii, purtăm în buzunare
În anii tineri, din Agronomie.
Str. IV:
Am promovat un curs de farmacie
Și totuși n-am găsit vreo aspirină
Ca să ne vindece de nostalgie
Pe noi, studenții de la Medicină.
Str. V:
În capitala noastră culturală
Am presărat cu zâmbete alei.
Ne-a însoțit Enescu cu-o vioară,
În Artă să ne facă semizei.
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Cum va fi vremea la început de decembrie!
Vremea va intra într-un proces treptat de încălzire în următoarele zile. Temperaturile vor ajunge la 12 – 14 grade, iar precipitaţii vor apărea în special către fina...
A plecat la Ceruri preotul care a construit biserici, dar a ajutat și familii din Botoșani
Pr. paroh Mihoc Dimitrie, din satul Sfântul Ilie – Șcheia, județul Suceava, a plecat la Ceruri mult prea devreme, la doar 62 de ani. Părintele Dimitrie Mihoc s-a născut pe 25 august...
Iftime anunță regula de bază în fotbal: ”Doar 10% din profit, nu mai mult!”
Nivelul investiţiilor în fotbal poate scăpa de sub control şi poate ajunge să fie, pentru patroni, aproape ca un joc de noroc, în care direcţionezi către echipă bani tot mai mulţi....

Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 0.84 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici