BOTEZATU: "Daca Trezoreria accepta sa dea banii fara statele de plata avizate de ISJ noi nu mai avem ce face"

BOTEZATU: "Daca Trezoreria accepta sa dea banii fara statele de plata avizate de ISJ noi nu mai avem ce face"

 DANIEL BOTEZATU  

Deblocarea salariilor din invatamant este doar o solutie de moment, spune inspectorul general adjunct Daniel Botezatu, care precizeaza ca Ministerul Educatiei a solicitat vineri si o centralizare a tuturor hotararilor judecatoresti definitive si irevocabile obtinute de cadrele didactice, privind reincadrarea personalului din invatamant de la 1 ianuarie.

"Daca Trezoreria accepta sa dea banii fara statele de plata avizate de Inspectoratul Scolar Judetean noi nu mai avem ce face in aceste conditii, depaseste aria noastra de competente. Numai ca problema salariilor se rezolva luna aceasta, pentru ca daca se continua in ritmul acesta pana in luna august se epuizeaza fondul de salarii. Mai grav este in mediul urban, unde banii se termina si mai repede", a declarat Daniel Botezatu, inspector general adjunct ISJ.

Ministerul Educatiei a cerut Inspectoratului Scolar sa centralizeze toate hotararile judecatoresti definitive si irevocabile, privind reincadrarea personalului din invatamant de la 1 ianuarie.

"Vineri am primit o nota de la Ministerul Educatiei prin care ni se solicita centralizarea tuturor hotararilor judecatoresti, iar situatia va fi transmisa la Bucuresti in cursul zilei de astazi", a spus Daniel Botezatu.
 
Intreaga tevatura a salariilor din invatamant a inceput dupa ce statele de plata intocmite de unitatile de invatamant au fost refuzate de Trezorerii, pe motiv ca nu au avizul Inspectoratului Scolar Judetean. Avizul a fost solicitat prin doua adrese trimise de catre Ministerul Educatiei tuturor Trezoreriilor si Inspectoratelor Scolare, la inceputul lunii februarie.
 
La Botosani problema, cel putin pe moment, s-a rezolvat. Dupa ce au amenintat cu procese si cu inchiderea scolilor, in urma discutiilor de ieri dintre liderii de sindicat si prefectul judetului si directorii de la Finante si Trezorerie, platile au fost debolcate, iar dascalii urmeaza sa isi primeasca salariile, cu tot cu majorari.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - FC Voluntari 0-0! Ne-am jucat cu ocaziile, salvarea de la retrogradare se decide la Galați!

astăzi, 16:30
31

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, 0-0, după un meci în care echipa a avut ocazii imense.Meciul a început modest, iar prima fază periculoasă a avut loc în minutul 36. Atu...

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume!

astăzi, 15:40
240

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...

Tânăr prins beat la volan în Sâmbăta Mare, polițiștii au întocmit dosar penal!

astăzi, 15:23
79

În cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 3:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi au oprit pentru control, pe o stradă din municipiul Dorohoi, un autoturism condus d...