BNR pune in circulatie moneda de aur dedicata Unirii

BNR pune in circulatie moneda de aur dedicata Unirii
Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, incepand de maine, o moneda din aur, cu valoare nominala de 500 Lei. Avand valoare numismatica, aceasta este dedicata aniversarii a 150 de ani de la Unirea Principatelor Romane, informeaza Amos News.

Aversul prezinta stema Romaniei si portretul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar reversul prezinta stemele reunite ale Moldovei si Tarii Romanesti in scuturi ovale, timbrate de o coroana princiara.

Monedele vor fi ambalate in capsule de metacrilat transparent si vor fi insotite de brosuri. Tirajul emisiunii este de 250 de exemplare.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, se realizeaza prin sucursalele Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O studentă la Medicină s-a stins după trei săptămâni de comă. În sesiune suferise un anevrism. ”A fost un copil excepțional!”

astăzi, 10:01
244

A visat să devină medic, însă visul s-a spulberat în ziua în care Miruna Ioana a suferit un anevrism. Din acea zi nu și-a mai revenit. A devenit pacientă în secția spital...

Virozele de sezon încă fac ravagii în Botoșani, zeci de pacienți au ajuns la spital în ultima săptămână!

astăzi, 09:27
50

Virozele respiratorii încă fac probleme în spitalele din județul Botoșani. În ultima săptămână, peste 100 de botoșăneni au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spita...

Botoșani: Comuna-model la asistență socială, oferă servicii gratuite pentru bătrâni și copii. „Doamne, ce bucuroși erau să ne vadă!”

astăzi, 09:02
165

Comuna Vârful Câmpului, situată administrativ în județul Botoșani, se află la granița dintre Moldova și Bucovina, dar și aproape de frontiera României cu Ucraina. Este o...