BNR pune in circulatie moneda de aur dedicata Unirii

BNR pune in circulatie moneda de aur dedicata Unirii
Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, incepand de maine, o moneda din aur, cu valoare nominala de 500 Lei. Avand valoare numismatica, aceasta este dedicata aniversarii a 150 de ani de la Unirea Principatelor Romane, informeaza Amos News.

Aversul prezinta stema Romaniei si portretul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar reversul prezinta stemele reunite ale Moldovei si Tarii Romanesti in scuturi ovale, timbrate de o coroana princiara.

Monedele vor fi ambalate in capsule de metacrilat transparent si vor fi insotite de brosuri. Tirajul emisiunii este de 250 de exemplare.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, se realizeaza prin sucursalele Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr din Botoșani, primul admis la specializarea dorită: ”Sunt recunoscător tuturor!”

astăzi, 08:30
363

Alexandru-Gabriel Crețu, din Darabani, a reușit performanța de a fi admis primul la specializarea Finanțe-contabilitate din cadrul Facultății de Științe Economice și Administrative de la...

Anunț important de la Apele Române: Ce se întâmplă acum la Barajul de la Stânca-Costești!

astăzi, 08:11
268

Vineri, Administraţia Naţională Apele Române (ANAR) a anunţat că România a cerut Republicii Moldova să aprobe majorarea debitului de apă eliberată din Barajul Stânca-Costeşt...

Botoșăneni condamnați la 10 și 12 ani închisoare pentru uciderea unui bărbat. Motivul pentru care instanța a micșorat daunele morale!

astăzi, 07:38
163

Curtea de Apel Suceava a redus cuantumul pedepsei aplicate inculpatului Ioan Ș. la 10 ani de închisoare (în loc de 12 ani de închisoare), pentru săvârșirea infracțiunii de ...