Blejnar: Administratiile financiare ineficiente vor fi desfiintate

Blejnar: Administratiile financiare ineficiente vor fi desfiintate

 SORIN BLEJNAR  

Presedintele ANAF Sorin Blejnar a anuntat, miercuri, ca a dispus sa se efectueze o analiza a eficientei administratiilor fiscale din teritoriu avand in vedere costul colectarii (lei cheltuiti de la bugetul de stat pentru un milion de lei incasati) astfel incat, in cel mai scurt timp, sa se desfiinteze/comaseze acele administratii financiare ineficiente sau care sunt foarte apropiate din punct de vedere geografic.

Declaratia a fost facuta in cadrul sedintei de lucru organizata de ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, si conducerea ANAF, arata un comunicat remis Ziare.com.

Conform sursei citate, presedintele ANAF le-a solicitat comisarilor sefi ai Garzii Financiare sa-si eficientizeze activitatea si sa utilizeze noile atributii dobandite anul acesta de catre institutia pe care o reprezinta, si anume luarea deciziilor de masuri asiguratorii atunci cand exista pericolul instrainarii si risipirii patrimoniului in cazul faptelor de evaziune fiscala si oprirea in trafic a autovehiculelor de transport pentru identificarea transporturilor ilicite de marfuri, potrivit documentului.

La randul sau, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu a subliniat ca scopul ANAF si al institutiilor subordonate este unul singur: "incasarea de bani la bugetul de stat. Sarcina fiecarei institutii subordonate este de a recupera creantele statului, iar rezultatele obtinute in combaterea evaziunii si fraudei fiscale sa se concretizeze in incasari la bugetul general consolidat. Totodata, pana la sfarsitul acestui an trebuie sa ne concentram astfel incat nivelul de 32% in PIB al incasarilor bugetare sa creasca. In teritoriu, Directia Generala a Finantelor Publice, Garda Financiara si Vama trebuie sa formeze o singura echipa", a spus Ialomitianu.

Discutiile au mai vizat constituirea unei baze de date unice, prin integrarea bazei de date detinuta de structurile de administrare cu cele ale Garzii Financiare si Autoritatii Nationale a Vamilor.

Totalul veniturilor bugetare realizate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, cumulat 10 luni ale anului 2010, a insumat 116.444,60 milioane lei, ceea ce reprezinta 99,91% din programul Ministerului Finantelor Publice, respectiv cu 3,73% mai mult fata de veniturile realizate in aceeasi perioada a anului 2009 (112.252,99 milioane lei), mai precizeaza comunicatul.

La sedinta de miercuri au participat si directorii executivi ai directiilor finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti, comisarii sefi ai sectiilor judetene ale Garzii Financiare si directorii executivi ai directiilor regionale si judetene pentru accize si operatiuni vamale.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
290

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
431

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
567

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...