Bebeluș în stop cardio-respirator, după ce a fost scufundat în apă la botez

Bebeluș în stop cardio-respirator, după ce a fost scufundat în apă la botez

Un bebeluș în vârstă de o lună și jumătate a făcut stop cardio-respirator duminică, în timp ce era botezat la Biserica „Sf. Constantin și Elena”, din cartierul Zamca, din municipiul Suceava.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, dr. Dan Teodorovici, a declarat că bebelușul a fost găsit în stop cardiorespirator de echipajul SMURD ajuns la fața locului, care l-a resuscitat și l-a transportat la spital, scrie Monitorul de Suceava.

„La acest moment se află în stare gravă pe secția ATI, intubat și ventilat mecanic”, a declarat dr. Teodorovici.

Din primele informații, la botez copilul ar fi fost scufundat complet în apă și ar fi înghițit o mare cantitate de lichid.

Protopopul Doru Budeanu a confirmat că bebelușul a fost scufundat complet în apă, arătând că „botezul se face prin întreita cufundare, după rânduielile Bisericii”.

Protopopul a declarat că a vorbit cu preotul care a oficiat botezul și acesta i-a spus că bebelușul a plâns atât în timpul botezului, cât și după ce a fost scos din apă, ceea ce ar însemna că semnele vitale erau bune.

„După câteva minute preotul a sesizat că s-a moleșit, a anunțat imediat la 112 și a venit un echipaj SMURD”, a afirmat protopopul Budeanu.

Acesta a mai spus că încă nu a discutat cu familia, dar este în contact cu spitalul pentru a fi permanent la curent cu starea de sănătate a copilului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție, comisar șef Ionuț Epureanu, a declarat că în acest caz a fost deschis dosar de vătămare corporală din culpă în rem, față de faptă, în cadrul căruia urmează a se stabili circumstanțele accidentului.

Sursa: Monitorul de Suceava

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
100

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
58

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
57

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...