Băuturile energizante conţin o concentraţie de cofeină toxică pentru copii

Băuturile energizante conţin o concentraţie de cofeină toxică pentru copii
Medicii susţin că părinţii nu ar trebui niciodată să le permită copiilor lor să consume băuturi energizante, deoarece acestea conţin o concentraţie "toxică" de cofeină, potrivit unui studiu recent publicat în revista Paediatrics.

Potrivit acestui studiu, băuturile energizante conţin o concentraţie de cofeină de până la 14 ori mai mare în comparaţie cu băuturile carbogazoase, acel nivel fiind considerat "toxic" de către experţi, informează dailymail.co.uk.

Totodată, băuturile energizante conţin calorii suplimentare, pe care cei mai mulţi dintre copii nu reuşesc să le consume şi care pot provoca apariţia obezităţii şi a cariilor dentare.

Medicii le recomandă părinţilor să le ofere apă copiilor lor, considerând că apa reprezintă cea mai bună soluţie pentru a se hidrata în timpul acelor zile caracterizate prin activităţi fizice obişnuite.

Băuturile energizante conţin o serie de stimulenţi, precum cofeina, care sunt asociaţi cu apariţia diabetului, a maladiilor cardiace, a tulburărilor de comportament şi chiar a deceselor premature.

Băuturile energizante pentru sportivi conţin carbohidraţi, minerale şi electroliţi, ce sunt adăugate în aceste produse pentru a înlocui apa şi electroliţii care se elimină prin transpiraţie.

Acelaşi studiu critică spoturile publicitare care îi încurajează pe tineri să creadă că aceste băuturi energizante pot să îi ajute să atingă vârful performanţei sportive.

Brandurile de băuturi energizante vizate în acest raport medical sunt Red Bull, Monster şi Rockstar. Brandurile de băuturi pentru sportivi menţionate în raport sunt All Sport, Gatorade şi Powerade.

Studiul a fost coordonat de medicul Holly Benjamin de la Comer Children`s Hospital din cadrul Universităţii din Chicago.

 

Mediafax

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
20

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
156

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
511

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...