“Bătaie” în Tabăra de la Agafton! FOTO

Aproape 300 de practicanți de Airsoft din toată țară s-au adunat zilele acestea la Agafton pentru a participa la cea de-a treia ediție a evenimentului national de Airsoft "Lupta pentru Codrii de Aramă".

“Bătaia" s-a purtat în Tabăra Codrii de Aramă și în pădurea Agafton, pe o suprafață de peste două hectare.

Printre participanți s-au numărat medici, avocați, directori de instituții.

Echipaţi în costume de camuflaj şi dotaţi cu arme ce valorează între 100-200 de euro şi până la câteva mii de euro, aceștia s-au împărţit în două tabere, respectiv tabăra luptătorilor din Moldova și cea a luptătorilor din restul țării.









Concursul este organizat de clubul Airsoft Botoşani, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Botoșani.

Se observă un progres faţă de anii trecuţi. Am căpătat experienţă cu toţii, şi organizatorii, şi noi cei care suntem parteneri la acest eveniment. Este mult mai bine, a precizat Radu Humelnicu, directorul DJST Botoşani.

Este a treia ediţie ce se organizează la Botoşani. Avem aproximativ 280 de participanţi din aproape toată ţara, începând de la Bucureşti, Timişoara, Suceava. Concursul constă într-o simulare militară. Noi avem 35 de membri la clubul de Airsoft din Botoşani. Suntem înfiinţaţi din 2011 şi încercă să dezvoltăm cât mai mult acest sport, a precizat Daniel Iacob, organizator.

Airsoftul este un sport modern ce poate fi jucat fie ca simulare a unui conflict militar fictiv, fie ca hobby recreational de week-end. Spre deosebire de paintball, cu care are cateva elemente comune, airsoftul se bazeaza pe onoarea individuala a jucatorilor, nu pe semne de vopsea lasate pe echipament.

Replicile si echipamentul de airsoft sunt copii fidele ale armelor si echipamentelor folosite de fortele armate sau de catre politie.













 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția în alertă: Minoră din Botoșani dispărută de acasă de două săptămâni!

astăzi, 10:07

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 17 ani, din municipiul Botoșani, care în urmă cu aproximativ două săptămâni a părăsit domiciliul,...

Juniorii din fotbal se întrec în acest weekend la Cupa Municipiului Dorohoi! (foto)

astăzi, 09:49

Iubitorii fotbalului sunt așteptați, în acest weekend, la Baza Sportivă 1 Mai, pe terenul sintetic. Meciurile încep de vineri, 27 septembrie, de la ora 15:30, când vor juca la ...

Campioană primită acasă cu aplauze! ”Suntem mândri și recunoscători!” (Foto)

astăzi, 08:43

Joi, 26 septembrie, la Primăria Darabani, Andrada Moroșanu a primit recunoașterea comunității, nu doar prin aplauze și cuvinte, ci și printr-o plachetă de excelență și promisiunea unui titl...