“Bătaia" s-a purtat în Tabăra Codrii de Aramă și în pădurea Agafton, pe o suprafață de peste două hectare.
Printre participanți s-au numărat medici, avocați, directori de instituții.
Echipaţi în costume de camuflaj şi dotaţi cu arme ce valorează între 100-200 de euro şi până la câteva mii de euro, aceștia s-au împărţit în două tabere, respectiv tabăra luptătorilor din Moldova și cea a luptătorilor din restul țării.
Concursul este organizat de clubul Airsoft Botoşani, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Botoșani.
Se observă un progres faţă de anii trecuţi. Am căpătat experienţă cu toţii, şi organizatorii, şi noi cei care suntem parteneri la acest eveniment. Este mult mai bine, a precizat Radu Humelnicu, directorul DJST Botoşani.
Este a treia ediţie ce se organizează la Botoşani. Avem aproximativ 280 de participanţi din aproape toată ţara, începând de la Bucureşti, Timişoara, Suceava. Concursul constă într-o simulare militară. Noi avem 35 de membri la clubul de Airsoft din Botoşani. Suntem înfiinţaţi din 2011 şi încercă să dezvoltăm cât mai mult acest sport, a precizat Daniel Iacob, organizator.
Airsoftul este un sport modern ce poate fi jucat fie ca simulare a unui conflict militar fictiv, fie ca hobby recreational de week-end. Spre deosebire de paintball, cu care are cateva elemente comune, airsoftul se bazeaza pe onoarea individuala a jucatorilor, nu pe semne de vopsea lasate pe echipament.
Replicile si echipamentul de airsoft sunt copii fidele ale armelor si echipamentelor folosite de fortele armate sau de catre politie.