Bărbatul a văzut, în primăvara acestui an, că poliţiştii locali au oprit o autoutilitară şi voiau să sancţioneze şoferul pentru că ar fi circulat într-o zonă unde accesul vehiculelor mai mari de 3,5 tone era interzis.
Cunoscând şoferul, acesta a vrut să filmeze acţiunea poliţiştilor, însă la un moment dat a fost legitimat şi amendat cu 3000 de lei. A contestat sancţiunea în instanţă menţionând că a crezut că este legitimat pentru a fi martorul acţiunii nicidecum că ar fi amendat. Acesta spune că nu a intervenit între poliţişti şi şofer ci doar a stat la distanţă şi a filmat cu telefonul mobil. În replică, reprezentanţii Poliţiei Locale au menţionat în instanţă că în timp ce agentul constatator discuta cu conducătorul auto, bărbatul s-a interpus între ei şi intervenea în discuţie cu scopul de a împiedica poliţistul să aplice sancţiunea.
Judecătorul a vizionat înregistrarea video cu incidentul şi i-a dat dreptate bărbatului sancţionat, anulând procesul verbal de contravenţie. Decizia dată, la începutul acestei luni, nu este definitivă.
"Procedând la vizionarea respectivelor înregistrări se poate observa că petentul doar filmează întreaga scenă de la distanță și nu intervine în discuția dintre agentul constatator și conducătorul auto. De asemenea, nu se poate reține în mod temeinic că petentul, prin faptul că filma intervenția organelor de poliție, i-a împiedicat pe aceștia să își îndeplinească obligațiile de serviciu", se arată în motivarea instanţei.