Bani europeni pentru Mihalaseni!

Bani europeni pentru Mihalaseni!
În data de 26.02.2009, Consiliul Judeţean Botoşani a semnat Contractul de finanţare nr. 88 privind proiectul cu titlul "Modernizare DJ 294 Mihălăşeni – DN 24C, km 22+100 – 29 +160", Cod SMIS : 994. Proiectul a fost depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 2, D.M.I. 2.1. - Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane – inclusiv construcţia/reabilitarea şoselelor de centură.

Proiectul are o valoare totală de 18.010.659,34 lei, fiind finanţat de către Uniunea Europeană, prin FEDR, în proporţie de 86,5 %, de Guvernul României, cu un procent de 11,5%, şi co-finanţat de către Consiliul Judeţean Botoşani cu 2% din valoarea proiectului.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de îmbunătăţirea accesibilităţii regiunii Nord-Est către şi dinspre celelalte regiuni ale României şi a mobilităţii populaţiei, bunurilor şi serviciilor în vederea stimulării dezvoltării economice durabile a Regiunii de Nord Est.

Unul dintre obiectivele specifice este acela al creşterii accesibilităţii spre şi dinspre Vama Stânca – Costeşti, ca o variantă la ruta actuală de transport rutier.

Investiţia a urmărit realizarea următorilor indicatori:
•Drum judeţean reabilitat – 7,06 km
•Creşterea traficului mediu zilnic/24h pe drumuri judeţene ( perioada 2007-2022)
•Creşterea traficului de persoane /24 ore 
•Creşterea volumului de mărfuri vehiculate  
•Reducerea costurilor aferente transporturilor (2007-2022) 
•Număr poduri şi podeţe transversale modernizate - 14 buc
•Drumuri laterale modernizate -20 buc.

"Realizarea acestui obiectiv are ca scop creşterea economică a zonei respective, prin modernizarea infrastructurii. Odata cu reabilitarea drumului judeţean DJ 294 din drumul national DN 29 până în localitatea Gulioaia şi modernizarea tonsonului din localitatea Dângeni până în loc. Mihalaşeni, 12,4 Km, vom obtine o variantă de drum către punctul vamal Stânca – Costeşti, mult mai scurtă dar şi mult mai bună din punct de vedere tehnic. Este ştiut faptul că pe drumul naţional  sunt mai multe porţiuni cu alunecari de teren, aduc aminte aici de Dealul-Mare iar accesul catre Stefanesti este un chin", a afirmat Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani  Mihai Ţâbuleac.

 

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Botoşani
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșani vs Mioveni și Dinamo vs Csikszereda: A fost stabilită ordinea meciurilor de baraj!

astăzi, 12:25
136

Dinamo București vs Csikszereda și FC Botoșani vs CS Mioveni sunt cele două confruntări în urma cărora vom afla cine rămâne în SuperLiga.Duelurile de la barajDinamo se...

Farul Constanța - Universitatea Craiova, astăzi de la ora 20:30

astăzi, 12:17
11

Farul Constanța și Universitatea Craiova se întâlnesc în această seară în etapa a noua a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile di...

Studenți și profesori din România, Republica Moldova și Italia, invitați la Seminarul ”Eminescu” de la Ipotești

astăzi, 11:17
27

La seminar vor participa studenți și profesori de la Universitatea „Al.I. Cuza” din Iași, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea „Vasile Alecsandr...