Bani aşteptaţi de primăriile din judeţ!

Bani aşteptaţi de primăriile din judeţ!
Ministerul Dezvoltării au urma să aloce săptămâna viitoare banii necesari administraţiilor publice locale din judeţ pentru actualizarea Planurilor Urbanistice Generale.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Achiţei, a fost la sfârşitul săptămânii trecute la Bucureşti, la Minister, unde a mai depus o serie de documente pentru unele primării, pentru a putea primi banii necesari.

“A trebuit să depunem nişte documente justificative pentru vreo zece comune din judeţul Botoşani pentru obţinerea de bani pentru actualizarea Planurilor Urbanistice Generale şi sper ca săptămâna viitoare să vină  şi banii. E vorba de vreo 470.000 de lei din cele 580.000 de lei solicitate iniţial şi am făcut şi o cerere de redistribuire între comune pentru că unii au achitat deja din sume", a precizat vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

Potrivit ultimei ordonanţe a Guvernului din urmă cu trei ani, termenul limită de valabilitate a Planurilor Urbanistice Generale puteau fi prelungite doar până la 31 decembrie 2015 şi până acum nu a apărut nicio altă reglementare care să prelungească acest termen.

Fără actualizarea acestor documentaţii, primăriile nu vor mai putea elibera certificate de urbanism sau de construire. 

 

Spune-ne opinia ta