Băieți deștepți încearcă să pună mâna pe mina de aur de la Stațiunea Popăuți, acuză deputatul Cristian Roman

Băieți deștepți încearcă să pună mâna pe mina de aur de la Stațiunea Popăuți, acuză deputatul Cristian Roman
Stațiunea de Cercetare Popăuți este vânată de un anumit cerc de interese, de care președintele Consiliului Județean, Florin Țurcanu, și apropiații săi, nu sunt străini, acuză deputatul Cristian Roman, președintele Partidului Forța Civică Botoșani.

Parlamentarul spune că sunt influențe și se fac presiuni de la nivelele cele mai înalte pentru ca această mină de aur de lângă municipiul Botoșani să ajungă pe mâinile unor băieți deștepți.

Atrăgeam atenția încă din luna iunie că există riscul ca prin tot felul de manevre Stațiunea de Cercetare Popăuți să fie acaparată în mâinile unor așa-ziși băieți orientați, băieți deștepți, care au pus ochii pe averea de acolo. Vorbim de 1.200 de hectare de teren, este cred că cel mai bun teren din Botoșani, este foarte aproape de municipiu și cu toată logistica care este acolo este cu adevărat o avere. Dați în mâinile oricărui privat această avere și o să vedeți că e un bulgăre de aur. Ceea ce se întâmplă acolo este o acaparare a Stațiunii de un anumit cerc de interese și o spun cu toată responsabilitatea că președintele Consiliului Județean și apropiații săi nu sunt străini", a spus deputatul Cristian Roman.

Parlamentarul a spus că primii pași în ceea ce privește soarta Stațiunii Popăuți au fost deja făcuți, prin inițierea unui proiect de lege  privind preluarea Stațiunii de către Consiliul Județean.

Lucrurile au început să meargă exact în direcția pe care eu am anticipat-o.  Unii deja se văd stăpâni și proprietari pe această Stațiune și chiar au gândit un proiect de lege în interesul lor. Vă asigur că vom găsi suficienți parlamentari și de la PSD și de la PNL și din opoziție responsabili care nu vor vota un astfel de proiect de lege. Este un caz care începe să semene tot mai mult cu ceea ce s-a întâmplta la Institutul de Cercetări Alimentare unde sunt deja anchetați și sunt persoane foarte importante. Dacă există un precedent pe o asemenea cazuistică eu sunt sigur că organele statului abilitate sunt foarte atente la ceea ce se întâmplă", a menționat Roman.

El a prezentat și scenariul care va fi urmat în ceea ce privește Stațiunea de Cercetare Popăuți.

Stațiunea are două loturi de teren, una de 500 și ceva de hectare care are titlul de proprietate dar este domeniul public al statului, titlu pe care chiar eu l-am dat și diferența este terenul Academiei de Științe Agricole. Au inițiat un proiect de lege, pentru transfer la Consiliul Județean, care se poate face doar prin lege, apoi trecerea din domeniul public al statului în cel privat și asta se poate face prin hotărârea Consiliului Județean și trag un semnal de alarmă către toți consilierii județeni și mai apoii privatizarea sau vinderea activelor acestor societăți. Acolo este o mină đe aur și vom fi foarte atenți la ceea ce se întâmplă", a conchis liderul Partidului Forța Civică Botoșani.

În urmă cu câteva zile, președintele Consiliului Județean, Florin Țurcanu, a anunțat că s-a înaintat la nivel central documentaţia pentru realizarea unui proiect de lege privind preluarea Staţiunii de Cercetare Popăuţi și a făcut un apel la parlamentari să voteze acest proiect.
 


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

38 de ani de la dezastrul de la Cernobâl. La Botoșani ”bate-un vânt ciudat…” (Foto)

astăzi, 14:26
233

Pe 26 aprilie 1986, la ora 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. O explozile care a degajat emisii puternic radioactive, nori întregi începând c...

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
409

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
296

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...