Avertismentul șefului ANPC înainte de minivacanța de 1 Mai: „Aveți grijă la bere și la carnea tocată”

De 1 mai bugetarii au o minivacanță de patru zile. Pentru ziua de vineri, 2 mai, se face puncte și ziua va fi recuperată ulterior.

Directorul general în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Paul Anghel, a făcut o serie de recomandări pentru consumatori, în contextul zilei de 1 Mai, sărbătorită în mod tradiţional cu mici şi bere.

Evitaţi achiziţia de carne tocată din locuri neautorizate – riscaţi să cumpăraţi produse nesigure! La bere, verificaţi integritatea ambalajului, limpiditatea şi data durabilităţii minimale”, a arătat Paul Anchel, directorul general al ANPC.

 

Ca în fiecare an, românii marchează ziua de 1 Mai cu tradiţionalii mici şi bere. Pentru ca această sărbătoare să fie prilej de bucurie, nu de neplăceri, vă recomand să ţineţi cont de următoarele sfaturi”, a mai transmis Paul Anghel, potrivit Antena3 CNN.

În ceea ce priveşte achiziţionarea produselor alimentare, el a recomandat cumpărătorilor să verifice cu atenţie aspectul cărnii tocate şi să nu cumpere produse neetichetate, cu etichete lipsă, modificate sau expirate, arătând că eticheta trebuie să conţină informaţii despre ingredientele alergene şi termenul de valabilitate.

„Evitaţi achiziţia de carne tocată din locuri neautorizate – riscaţi să cumpăraţi produse nesigure! La bere, verificaţi integritatea ambalajului, limpiditatea şi data durabilităţii minimale”, a adăugat el.

Recomandări pentru cei care petrec 1 Mai în zone de agrement

De asemenea, el a transmis recomandări şi pentru cei care petrec ziua de 1 Mai în zone de agrement.

Asiguraţi-vă că produsele sunt expuse în vitrine frigorifice funcţionale. Ambalajele trebuie să fie intacte, iar etichetele să conţină toate informaţiile necesare. Vânzătorii trebuie să fie echipaţi corespunzător şi să respecte regulile de igienă. Verificaţi concordanţa între preţurile afişate şi cele de pe bonul de casă. Solicitaţi şi păstraţi bonul fiscal – este singura dovadă în cazul unei reclamaţii justificate”, a arătat Anghel.

În plus, el a amintit că, la controalele din anii anteriori, ANPC a constatat nereguli grave, printre care: utilizarea produselor expirate sau fără etichetă, comercializarea alimentelor cu urme de mucegai, folosirea de ulei ars şi ustensile neigienizate, nerespectarea temperaturilor de depozitare şi a condiţiilor igienico-sanitare, lipsa informării privind alergenii sau provenienţa produselor (proaspete vs. decongelate).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Avertizare COD ROȘU de vijelii și averse torențiale în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 16:14

Meteorologii au emis o avertizare nowcasting COD ROSU, valabilă până la ora 17:00, pentru localitățile Botoșani, Dorohoi, Flămânzi, Ungureni, Hudești, Mihai Eminescu, Frumușic...

Ce (mai) cumpărăm de la chioșcurile din Botoșani? ”Nu vreau să-i iau pâinea de la gură lui Piedone, dar…” (Foto)

astăzi, 15:10

Pentru sănătatea dumneavoastră, consumați cât mai multe fructe! Este îndemnul pe care îl auzim în fiecare zi, mai ales în aceste zile caniculare. Ce facem, î...

Fără apă timp de 24 de ore în două orașe și 21 de comune din județul Botoșani!

astăzi, 14:46

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani informează consumatorii că, din cauza unei avarii survenite pe conducta din material OL, cu diametrul de 500 mm, situată în zona Stației de pompare apă brut...