Concursul, deschis participării tuturor elevilor din învăţământul gimnazial, are ca scop dezvoltarea capacităţii de înţelegere şi apreciere a pericolelor generate de situaţii de urgenţă, precum şi promovarea atitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare în situaţii de risc.
La startul competiţiei, organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă
Nicolae Iorgaal Judeţului Botoşani în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, s-au aliniat 13 echipaje (patru echipaje de fete şi nouă echipaje băieţi/mixt ), formate din elevi de la Liceul cu Program Sportiv Botoşani, Liceul Teoretic “Anastasie Başotă Pomârla, Şcoala cu clasele I – VIII nr. 6 Botoşani, Şcoala cu clasele I – VIII nr. 7 Botoşani, Şcoala nr. 17 Botoşani, Şcoala nr. 7 “Alexandru Ioan Cuza Dorohoi, Şcoala nr. 8 “Mihail Kogălniceanu Dorohoi, Şcoala cu clasele I – VIII Cordăreni şi Şcoala cu clasele I – VIII Roma. Concurenţii au susţinut două probe, teoretică şi practică.
Proba teoretică a constat în rezolvarea unui chestionar cu zece întrebări din domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor.
La proba practică, elevii şi-au arătat îndemânarea şi viteza la pista cu obstacole şi la ştafeta de 400 de metri, tot cu obstacole.
Locul întâi la ambele categorii (fete şi băieţi/mixt) a fost obţinut de echipajele reprezentative ale Liceului cu Program Sportiv Botoşani.
Pe a doua treaptă a podiumului au urcat echipajul de fete al Şcolii nr. 7 Botoşani şi echipajul băieţi/mixt al Şcolii cu clasele I - VIII Cordăreni.
Premiul III a fost adjudecat de echipajul de fete al Şcolii nr. 17 Botoşani şi echipajul băieţi/mixt al Şcolii nr. 7 Botoşani. Câştigătorii au fost răsplătiţi pentru eforturile lor cu premii constând în cupe şi diplome .
Luni, 14 mai 2012, cu începere de la ora 10.00, tot la Liceul cu Program Sportiv Botoşani se va desfăşura etapa judeţeană a concursului de protecţie civilă “ Cu viaţa mea apăr viaţă “.
Competiţia se adresează tuturor elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal, cu excepţia elevilor din clasa a XII-a, având ca obiectiv înţelegerea rolului, locului şi atribuţiilor protecţiei civile în România.
Concursul are două probe, teoretică şi practică. Proba teroretică constă în rezolvarea unui chestionar cu 30 de întrebări din domeniul protecţiei civile.
Pentru a fi desemnaţi câştigători concurenţii trebuie să demonstreze că ştiu să acorde primul ajutor în caz de dezastre, să folosească mijloacele de protecţie individuală, cunosc măsurile de protecţie, comportare şi intervenţie adecvate factorilor de risc generatori de situaţii de urgenţă.
Echipele clasate pe primele trei locuri vor fi premiate.