Atenție! Cum TE SPIONEAZĂ ȘEFII prin computerul de la birou

Atenție! Cum TE SPIONEAZĂ ȘEFII prin computerul de la birou
Pentru a-și reduce cheltuielile, companiile românești au început să își evalueze angajații cu ajutorul soluțiilor software de monitorizare a calculatoarelor. Cea mai utilizată metodă software este cea prin care se raportează timpii folosiți de angajat în interes personal pe computerul companiei.

Contestată de unii, apreciată de alţii, monitorizarea activității pe calculatoare la locul de muncă pare să prindă teren și în rândul companiilor din România.

 Managerii susţin că la originea acestei situaţii ar fi faptul că tot mai puţini dintre angajaţi folosesc calculatorul exclusiv în scop profesional. Angajații utilizează calculatoarele companiei în timpul programului pentru multe alte activități decât cele profesionale, plus de asta întârzierile la program, prelungirea pauzei de masă sau a pauzelor de țigara reduc timpul total alocat companiei, relateaza capital.ro.

Principalii adversari ai managerilor romani sunt site-urile de socializare, email personal, chat, jocuri, filmulețele și cumpărăturile online.

Dar cele mai grave abateri sunt ale angajaților care pierd până la 3-4 ore zi, care folosesc banda de Internet a companiei pentru a downloada filme, lucrează la alte proiecte decât cele ale companiei sau sustrag din companie informații confidențiale pe memory stick sau alte unități mobile de stocare a informațiilor.

Legislativ vorbind, angajatorii au dreptul să își monitorizeze angajații, ei trebuie să își informeze angajaţii privind instalarea unui soft de monitorizare şi să precizeze drepturile şi obligaţiile în ceea ce priveşte utilizarea calculatorului la locul de muncă printr-o anexă la contractul de muncă sau o parte a Regulamentului de ordine interioară.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce au decis magistrații botoșăneni în cazul primarului Cosmin Andrei!

astăzi, 10:07
127

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, primește o veste bună din partea judecătorilor Tribunalului Botoșani. La finalul săptămânii trecute, magistrații botoșăneni au decis revo...

Medic botoșănean despre o boală a picioarelor care ne afectează inima: ”Să fim atenți la semnalele pe care ni le trimite corpul nostru!”

astăzi, 09:40
363

Ruxandra Toderiță, medic specialist cardiolog din Botoșani, trage un semnal de alarmă cu privire la consecințele foarte grave pe care le are asupra organismului uman tromboza venoasă profundă....

Cum recunoști roșiile injectate din piețe și din magazine. Semnele distincte la care să fii atent

astăzi, 08:48
258

Deși roșiile injectate pot părea a fi sănătoase și delicioase, ele pot conține aditivi și substanțe chimice periculoase, scrie ziaruldeiasi.ro. În consecință, este important să recun...